Hvala svim donatorima –  prikupili smo novih 68.429,55 kuna za prijevoz žena na kemoterapiju!

Posebno nas je dirnula podrška koju su nam iz Splita poslali učenici 1. c razreda Elektrotehničke škole i njihova razrednica Ivana Mihovilović Krce.

Ivana Kalogjera

U manje od mjesec dana, točnije od 2. prosinca kada je krenuo novi krug humanitarne akcije, za projekt prijevoza žena na kemoterapiju “Nisi sama – ideš s nama!” prikupili smo dodatnih 68.429,55 kuna! Podijeljeno s prosječnom cijenom jedne vožnje to je novih prevažnih 1069 besplatnih vožnji taksijem na terapiju za žene oboljele od raka.

Još preciznije, zahvaljujući novcu koji ste samo tijekom prosinca donirali za naš projekt taksi će najmanje 534 puta ispred kućnog praga dočekati desetke žena oboljelih od raka koje koriste našu uslugu, odvest će ih na terapiju u neku od zagrebačkih bolnica i po završetku terapije vratiti kući.

Tako je bilo i na Badnjak, tako će biti i sutra na samu Staru godinu.

O tome koliko ovakva vrsta podrške znači samim korisnicama naše usluge, od kojih mnoge žive same u vrlo teškim uvjetima, najbolje govore njihova dirljiva pisma zahvale.

A sve to ne bi bilo moguće bez vas i vaše podrške na čemu vam neizmjerno hvala. Ono što nas u Nismo same posebno veseli energija je koja se isplela oko ovog projekta, a što smo posebice osjetili mi koji smo od 20. do 24. prosinca volontirali na našem štandu u Avenue Mallu.

Posjetilo nas je puno ljudi, a neki od njih svojim su nas reakcijama dirnuli do suza.  

Izdvojit ćemo samo neke. Gospođa Nikolina dva je puta posjetila naš štand kako bi kupila najveću „Nisi sama – ideš s nama!“ majicu s potpisom Zorana Aragovića, i to za svog supruga. On će, rekla nam je i sve nas pritom rasplakala, u toj majici držati predavanje studentima, a sve u spomen na zajedničku prijateljicu koja je lani preminula od raka dojke.

Jedan se mladić doslovce rasplakao kada je čuo da je sliku anđela koju je odlučio kupiti nacrtala žena koja je pobijedila rak. Jedna nam je malena djevojčica donijela 100 kuna. Rekla je da taj novac za naš projekt šalje njezina mama. Dvoje mladih fotografiralo se na našem štandu, za svoju mamu.

Za sve koji su nas posjetili i donirali jedna važna informacija: na štandu smo prikupili 20.033,55 kuna!

Hvala vam na tome, a hvala i Avenue Mallu koji nam je besplatno ustupio štand kako bi svaka kuna koju ste izdvojili ostala za naš projekt. Hvala i Gradu Zagrebu koji je pokrio većinu troškova naše kampanje i gospođi Romani Galić pročelnici Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, koja nas je podržala i osobno kupnjom božićnih poklona na našem štandu.

Hvala i vama kojima smo majice, tunike i narukvice BiteMyStyle fashion design slali poštom, a koji ste nam pisali iz svih krajeva Hrvatske i pružili nam podršku. Vaše dirljive poruke stizale su od Dubrovnika, Pelješca do Vukovara. Toliko ljubavi i emocija doista nismo očekivali.

Posebno nas je dirnula foto poruka koju su nam iz Splita poslali učenici 1. c razreda Elektrotehničke škole i njihova razrednica Ivana Mihovilović Krce.

Razred čine samo mladići koji su u znak potpore svojoj razrednici, koja je i sama preboljela rak dojke, i našem projektu, za Božić prikupili 900 kuna koje su odlučili donirati upravo za naš projekt, a podržali su nas i zajedničkom fotografijom.  

Natpis „Nisi sama – ideš s nama!“ izradili su sami, na satu razrednika na kojem su vrlo zrelo razgovarali o bolesti koja se može dogoditi svakome.

“Često mi se u sjećanje vrati trenutak kada sam u vrijeme terapija stupila u školu, s perikom, natečena, bez trepavica i s nazovi obrvama. Stala sam pred hrpu tinejdžera… Sjećam se svoje treme i nelagode, no još se više sjećam njihovih lijepih, zrelih reakcija”, napisala nam je profesorica Mihovilović Krce te dodala kako i dalje želi samo jedno: odgajati tako divne male – velike ljude.

Naš projekt možete podržati i dalje kupnjom majice (120 kuna), tunike (150 kuna) ili narukvice (30 kuna) s potpisom Zorana Aragovića, vlasnika brenda BiteMyStyle fashion design. Sve proizvode možete naručiti putem e-maila info@nismosame.com ili Facebook stranice udruge.

Naša humanitarna akcija traje do 4. veljače do kada možete donirati uplatom na naš račun (IBAN: HR5524020061500066693) ili putem barkoda.

Hvala svima od srca. Vaše reakcije su predivne i ohrabrujuće!

Hvala vam što nam pokazujete da nismo same!

 

 

 

 

 

 

Pročitajte i ostale članke

Recepti za zdravi obrok by Snježana Slonja

Nakon dijagnoze maligne bolesti Snježana Slonja odlučila je promijeniti način ishrane, a svoje recepte nesebično podijeliti sa svima nama.

Više

Kako pomoći bližnjima koji su izgubili blisku osobu

Riječi nisu uvijek potrebne niti dolaze s lakoćom. Ponekad je dovoljno samo biti uz nekoga.

Više

Kako smo Katarini vratili osmijeh

Nitko kemoterapiju ne može proći sam. Katarina je podršku potražila u Dnevnoj bolnici Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb.

Više

Povodom Hrvatskog dana osviještenosti o debljini donosimo smjernice pravilne prehrane

Iz Udruge za prevenciju prekomjerne težine za čitatelje Nismo same pripremili su smjernice prehrane za oboljele od malignih bolesti.

Više

Nikada ne čekajte

Ne zamišljajte druge ljude, gledajte što čine, jer to je bliže istini, savjetuje naša poznata književnica Sanja Pilić.

Više

Akcija Cost Cares: umrežavanjem stručnjaka do kvalitetnijeg zdravstva

Cilj je projekta izgradnja modela integrirane skrbi koji će biti testiran na više mjesta u EU.

Više

Kad more liječi

More je i puno više od inspiracije umjetnicima. Ono pomaže u liječenju mnogih pa tako i malignih bolesti.

Više

Rizik za srce nakon liječenja raka dojke

Najnovije istraživanje: žene starije od 45 godina koje su se liječile od raka dojke imaju povećan rizik za razvoj kardiovaskularnih bolesti.

Više

Nakon što sam oboljela od raka muči me nesanica. Je li to normalno?

Više od polovice oboljelih od raka tijekom liječenja pati od nesanice, a mnogi probleme sa spavanjem imaju još mjesecima nakon toga.

Više

Završio 3. sastanak udruga pacijenata iz 12 zemalja: Budućnost onkološkog liječenja je u zdravstvenoj skrbi prilagođenoj osobnim potrebama pacijenata

Predavanje je održao i prof. dr. Joseph Gligorov, izvršni direktor Instituta za maligne bolesti Sveučilišta Sorbonne.

Više

Upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti

Kako bismo dobili što jasniju sliku o tome u kojoj je mjeri maligna bolest utjecala na radno-pravni i socioekonomski status osoba oboljelih od raka, Nismo Same i Koalicija udruga u zdravstvu, u suradnji s prim. dr. Bojanom Knežević, specijalisticom medicine rada u KBC-u Zagreb, pokrenuli su upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti, prvi takve vrste u Hrvatskoj.

Read More

Što kad nakon dijagnoze zloćudnog tumora ostaneš bez posla?

Vrijeme je da prestanemo sami sebe lagati i da pogledamo istini u oči. Hrvatska nije socijalna država koja vodi brigu o najugroženijim skupinama stanovništva u koju svakako spadaju i oboljeli od raka.

Read More

Organizirana borba protiv raka podrazumijeva odgovornost svih, uključujući i građane

Obiteljski je liječnik ključan u prevenciji i ranom otkrivanju bolesti, ali vrlo mu je značajna uloga i tijekom liječenja s obzirom na to da je ono sve više izvanbolničko.

Read More

Kako ‘survajvorica’ pliva u sistemu

To je operirana strana i neudobno mi je. Potužim se. Tehničar me blijedo pogleda i odgovori kako nema veze. Glavno da je njemu udobno jer on radi posao stavljanja kanila što je važno. Doslovno tim riječima!

Read More

Prim. dr. Paula Podolski o utjecaju kemoterapije na mozak

“Nažalost, od raka dojke obolijevaju sve mlađe žene. Prije 20 godina bili smo iznenađeni kad smo imali ženu između 30 i 40 godina oboljelu od raka dojke. Danas to nije izuzetak. Moja je najmlađa pacijentica imala 23 godine, no ima i mlađih.”

Read More

Pronađite nas na društvenim mrežama