Hvala svim donatorima – za prijevoz žena na kemoterapiju prikupili smo novih 90.091,20 kuna!

NISMO SAME zahvaljuju svima koji su prepoznali vrijednost ovog projekta i podržali nas. Sada ćemo napraviti malu pauzu, a onda krećemo s novom akcijom i novim novitetima.  

Nismo same

Iza nas je još jedna uspješno provedena humanitarna akcija tijekom koje smo, u razdoblju od 23. ožujka do 31. svibnja, od vaših donacija prikupile 90.091,20 kuna, što osigurava nesmetani nastavak našeg projekta prijevoza žena na kemoterapiju „Nisi sama – ideš s nama!“

NISMO SAME zahvaljuju svima vama koji ste prepoznali vrijednost ovog projekta i podržali nas samo novčanom donacijom ili kupnjom majici, tunika i narukvica sa simbolom akcije, a koje je dizajnirao poznati dizajner Zoran Aragović, vlasnik brenda BiteMyStyle fashion design, kao i ostalih proizvoda koje smo imale u ponudi.

Naše su majice, tunike i narukvice u protekla dva mjeseca ponovno proputovale čitavu Hrvatsku, a zahvaljujući vama obišle smo i London, propješačile Kineski zid te posjetile Crno more.

Hvala Vam što ste glas o ovoj akciji širili i izvan granica Hrvatske, u naše ime te u ime svih žena korisnica ove usluge.  

A njihov je broj od 14. ožujka 2018., kada je prevezena prva žena, do danas  narastao na 154.

Snažnu podršku projektu i ovoga nam je puta pružio Grad Zagreb, točnije Ured za zdravstvo Grada Zagreba, pa će sav novac koji su građani 23. ožujka, na Dan narcisa, donirali na našem štandu na Trgu Petra Preradovića (a riječ je o 19.640,10 kuna i 3 eura) biti iskorišten isključivo za pokrivanje troškova taksi prijevoza za žene oboljele od raka.

Na Dan narcisa, 23. ožujka, na našem smo štandu na Cvjetnom trgu, uz pomoć i podršku brojnih volontera, prikupili iznimno vrijednih 19.647,10 kuna i tri eura. 

Našu su kampanju i ovoga puta obilježile majice, tunike i narukvice koje je dizajnirao poznati dizajner Zoran Aragović, vlasnik brenda BiteMyStyle fashion design. 

 

Nismo same zahvaljuju i Arena Centru Zagreb, koji nam je, bez naknade, na korištenje ustupio štand na kojem smo tijekom tri dana od vaših donacija prikupile dodatnih 14.625,00 kuna.

Hvala na novčanoj podršci Hrvatskoj zajednici županija, Inner Wheel klubu Karlovac, stranci Pametno, Udruzi za ples i fitnes Dea Dia Dance Studio iz Splita, Kozmetičkom salonu – Deep Blue iz Zadra, tvrtki Končar d.d., Specijalnoj ginekološkoj ordinaciji Štingl-Vlašić iz Gline, Poliklinici Brayer, tvrtki Multicom d.o.o. te brojnim pojedincima koji su donirali za naš projekt, a među kojima su i same korisnice našeg projekta i njihove obitelji.

Hvala i učiteljica iz Dalmacije koje nas podržavaju od prvoga dana, a koje su su svoju podršku dočarale i vrlo impresivnom fotografijom.  

Hvala svima, od sveg srca! <3

Hvala i našim partnerima, udruženju Radio Taxi Zagreb, te svim volonterima koji su se na bilo koji način uključili u našu akciju, a među kojima je bilo puno poznatih osoba.

Sada ćemo napraviti malu pauzu, a onda krećemo s novom akcijom i novim novitetima.  

Vole vas vaše NISMO SAME!

Inicijalna sredstva za projekt, koji je temeljem osobnog iskustva liječenja od raka dojke osmislila novinarka Ivana Kalogjera, osigurana su u 2017. godini putem natječaja Zaklade Solidarna i Zaklade Adris, a potom su 2018. održane dvije velike kampanje u kojima je od donacija tvrtki i građana za pokrivanje troškova projekta prikupljeno gotovo 250 tisuća kuna.

Prva kampanja, koju su zajednički organizirale udruga Nismo same i Zaklada Solidarna, trajala je od 23. ožujka do 20. travnja 2018. Naša druga kampanja trajala je od 2. prosinca 2018. do 4. veljače 2019. godine. Obje kampanje provedene su pod pokroviteljstvom Grada Zagreba uz suradnju brojnih partnera među kojima su Radio Taxi Zagreb, dm-drogerie markt, voda Cetina, agencija Madison Consulting, Avenue Mallu Zagreb, Karibu Kaaawa, Međunarodni klub žena Zagreb, Tiskare Žalac, Printaonica kod Bijelog Čarobnjaka, Gradske ljekarne Zagreb, SDF i mnogi drugi.

Našem partneru agenciji Madison Consulting 13. ožujka 2019. za projekt „Nisi sama – ideš s nama!“ dodijeljena je nagrada HUOJ-a: Grand PRix u kategoriji ustanova, udruga i nevladinih organizacija.

Pročitajte i ostale članke

Kada nada nikne iz najveće tuge

Nova priča naše suradnice, psihijatrice Maje Vukoje, o tome zašto se slomimo onda kada to najmanje očekujemo i kako izaći iz takvog stanja.

Više

Kuhajte zdravo s Ljiljanom Pranjić

Ako vas privlači biljna prehrana, a nemate ideju što kuhati, posegnite za receptima Ljiljane Pranjić, naše vječne inspiracije.

Više

Recepti za zdravi obrok by Snježana Slonja

Nakon dijagnoze maligne bolesti Snježana Slonja odlučila je promijeniti način ishrane, a svoje recepte nesebično podijeliti sa svima nama.

Više

Kako pomoći bližnjima koji su izgubili blisku osobu

Riječi nisu uvijek potrebne niti dolaze s lakoćom. Ponekad je dovoljno samo biti uz nekoga.

Više

Kako smo Katarini vratili osmijeh

Nitko kemoterapiju ne može proći sam. Katarina je podršku potražila u Dnevnoj bolnici Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb.

Više

Što je sreća?

U posljednje vrijeme često me pitaju kako biti sretan ako izgubiš voljenu osobu ili ako si bolestan. Ljude zanima glume li ti ljudi da su sretni.

Više

U Požegi snimljena 7. milenijska ružičasta vrpca

Oko 600 žena svojim je tijelima kreiralo Milenijsku ružičastu vrpcu, a kako bi upozorile na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

Više

Ultrazvuk dojke pouzdana je radiološka metoda

Karcinom dojke najčešće se prezentira kao bezbolna kvržica, ali ponekad i tumor može boljeti.

Više

Obilježimo zajedno 20. dan ružičaste vrpce!

Javno-zdravstvenu akciju Dan ružičaste vrpce tradicionalno organizira udruga Europa Donna Hrvatska.

Više

Uspješno održana naša kampanja “Nisi sama – hodaj s nama!”

Šetnjom kroz centar grada poslale smo poruku da se hodati može bez ograničenja, svakoga dana 30 do 40 minuta.

Više

Upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti

Kako bismo dobili što jasniju sliku o tome u kojoj je mjeri maligna bolest utjecala na radno-pravni i socioekonomski status osoba oboljelih od raka, Nismo Same i Koalicija udruga u zdravstvu, u suradnji s prim. dr. Bojanom Knežević, specijalisticom medicine rada u KBC-u Zagreb, pokrenuli su upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti, prvi takve vrste u Hrvatskoj.

Read More

Što kad nakon dijagnoze zloćudnog tumora ostaneš bez posla?

Vrijeme je da prestanemo sami sebe lagati i da pogledamo istini u oči. Hrvatska nije socijalna država koja vodi brigu o najugroženijim skupinama stanovništva u koju svakako spadaju i oboljeli od raka.

Read More

Organizirana borba protiv raka podrazumijeva odgovornost svih, uključujući i građane

Obiteljski je liječnik ključan u prevenciji i ranom otkrivanju bolesti, ali vrlo mu je značajna uloga i tijekom liječenja s obzirom na to da je ono sve više izvanbolničko.

Read More

Kako ‘survajvorica’ pliva u sistemu

To je operirana strana i neudobno mi je. Potužim se. Tehničar me blijedo pogleda i odgovori kako nema veze. Glavno da je njemu udobno jer on radi posao stavljanja kanila što je važno. Doslovno tim riječima!

Read More

Prim. dr. Paula Podolski o utjecaju kemoterapije na mozak

“Nažalost, od raka dojke obolijevaju sve mlađe žene. Prije 20 godina bili smo iznenađeni kad smo imali ženu između 30 i 40 godina oboljelu od raka dojke. Danas to nije izuzetak. Moja je najmlađa pacijentica imala 23 godine, no ima i mlađih.”

Read More

Pronađite nas na društvenim mrežama