Zajedno smo jači: za “Nisi sama – ideš s nama!” prikupili smo novih 59.617,93 kuna!  

NISMO SAME zahvaljuju svima koji su prepoznali vrijednost ovog projekta i podržali nas. Za rujan pripremamo nova iznenađenja. Pratite nas i dalje! 

Drage prijateljice i prijatelji NISMO SAME, iza nas je još jedna uspješno provedena humanitarna akcija tijekom koje smo prikupili vrlo vrijednih 59.617,93 kuna, što je dovoljno za pokrivanje troškova oko 470 povratnih vožnji na kemoterapiju.  

Od toga, 3300 kuna prikupljeno je u gotovini i položeno na naš humanitarni račun, 41.150,77 kuna uplaćeno je na donacijski račun, a 15.167,16 kuna izravno na račun Udruge.

NISMO SAME zahvaljuju svima vama koji ste prepoznali vrijednost našeg  projekta i podržali nas bilo novčanom donacijom ili kupnjom majici, tunika i torbi s logom akcije, a koji je s puno ljubavi za naš projekt dizajnirao poznati dizajner Zoran Aragović, vlasnik brenda BiteMyStyle fashion design, kao i ostalih proizvoda koje smo imale u ponudi.

Posebno se zahvaljujemo županu Vukovarsko-srijemske županije, gospodinu Boži Galiću, kao i svim djelatnicama i djelatnicima županije koji su kupnjom naših „Nisi sama – ideš s nama!“ majica osigurali najmanje 40 povratnih vožnji na kemoterapiju i s kemoterapije.

Hvala i Gradskom uredu za socijalnu skrb i osobe s invaliditetom Grada Zagreba koji je gotovo u cijelosti pokrio troškove ove humanitarne akcije. Hvala i našim dragim prijateljicama iz Karibu Kaaawe koje su nas, kao i uvijek do sada, podržale organizacijom prodajne akcije u svom prostoru. 

Pravi hit naše ljetne akcije, koja je trajala od 28. lipnja do 28. kolovoza, bile su torbe i bočice s logom Nismo same.

Drago nam je da vam se svidio naš ljetni asortiman (stvarno se trudimo da svi proizvodi budu kvalitetni i lijepi), a posebno smo ponosne na predivne fotografije koje ste nam slale s godišnjeg odmora. Od sveg vam srca hvala na takvoj podršci!

Hvala i onima koji su samo dijelili i lajkali naše statuse i tako širili glas o našoj akciji i projektu čije je usluge od 14. ožujka 2018. do danas koristilo 176 žena koje se liječe od raka, a u Zagreb na liječenje stižu iz svih krajeva Hrvatske.

Dana 7. srpnja uz podršku naših dragih prijateljica iz Karibu Kaaawe organizirale smo prodajnu akciju tijekom koje smo od vaših donacija prikupile 3300 kuna. Hvala svima koji su toga dana posjetili Karibu Kaaawu i donirali za naš projekt. 

Pravi hit naše ljetne akcije, koja je trajala od 28. lipnja do 28. kolovoza, bile su torbe i bočice s logom Nismo same. 

 

 

Naša dodatna zahvala ide Ivani Šoljan, Zrinki Grancarić i Tanji Dunjić koje su tijekom akcije volontirale na našem projektu i pomogle jednoj od korisnica da bez problema i na vrijeme stigne na terapiju te se na isti način poslije terapije vrati svojoj kući.

Za rujan pripremamo nova iznenađenja. 

Pratite nas i dalje! 

Inicijalna sredstva za projekt, koji je temeljem osobnog iskustva liječenja od raka dojke osmislila novinarka Ivana Kalogjera, osigurana su u 2017. godini putem natječaja Zaklade Solidarna i Zaklade Adris, a potom su 2018. održane dvije velike kampanje u kojima je od donacija tvrtki i građana za pokrivanje troškova projekta prikupljeno gotovo 250 tisuća kuna.

Upravo završena humanitarna akcija trajala je od 28. lipnja do 28. kolovoza i bila je treća akcija koju je udruga NISMO SAME organizirala u ovoj godini. Sve akcije organizirane su u cilju prikupljanja dodatnog novca za taksi prijevoz žena oboljelih od raka na kemoterapiju, a kako se projekt do kojeg nam je iznimno stalo i koji mnogim žena znači život, ne bi prekinuo. 

 

Pročitajte i ostale članke

Kada nada nikne iz najveće tuge

Nova priča naše suradnice, psihijatrice Maje Vukoje, o tome zašto se slomimo onda kada to najmanje očekujemo i kako izaći iz takvog stanja.

Više

Kuhajte zdravo s Ljiljanom Pranjić

Ako vas privlači biljna prehrana, a nemate ideju što kuhati, posegnite za receptima Ljiljane Pranjić, naše vječne inspiracije.

Više

Recepti za zdravi obrok by Snježana Slonja

Nakon dijagnoze maligne bolesti Snježana Slonja odlučila je promijeniti način ishrane, a svoje recepte nesebično podijeliti sa svima nama.

Više

Kako pomoći bližnjima koji su izgubili blisku osobu

Riječi nisu uvijek potrebne niti dolaze s lakoćom. Ponekad je dovoljno samo biti uz nekoga.

Više

Kako smo Katarini vratili osmijeh

Nitko kemoterapiju ne može proći sam. Katarina je podršku potražila u Dnevnoj bolnici Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb.

Više

Na Interliberu predstavljena knjiga „Nismo same“ posvećena istinskim heroinama

Izuzetno dirljivoj, ali optimističnoj promociji na Profilovu štandu, uz priređivačicu knjige Ivanu Kalogjeru, nazočilo je čak 27 autorica i autora iz svih krajeva Hrvatske.

Više

Otkriće znanstvenika s MIT-a: Računalni program upozorava koja je žena u opasnosti da oboli od raka dojke

Na jednom od najboljih svjetskih sveučilišta kreirali su računalni program koji iz mamografskih snimki može očitati hoće li se u idućih pet godina u nekom tkivu razviti rak dojke ili neće.

Više

Ivana Kalogjera govornica na TEDx Zagreb Women konferenciji

TEDxZagrebWomen konferencija održava se subotu, 7. prosinca, u Kulturnom centru Travno. Početak je u 16 sati, a ulaznice potražite na eventim.hr.

Više

U Hrvatskoj još uvijek mnoge žene nakon mastektomije ne žele nove grudi

Na vaša pitanja o rekonstrukciji dojke odgovara plastični kirurg dr. sc. Andrej Roth, s Klinicke za tumore KBC-a Sestara milosrdnica.

Više

Sve što trebate znati o trostruko negativnom raku dojke

Prema medicinskoj literaturi, trostruko negativni rak dojke prvi se put spominje u listopadu 2005. godine.

Više

Upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti

Kako bismo dobili što jasniju sliku o tome u kojoj je mjeri maligna bolest utjecala na radno-pravni i socioekonomski status osoba oboljelih od raka, Nismo Same i Koalicija udruga u zdravstvu, u suradnji s prim. dr. Bojanom Knežević, specijalisticom medicine rada u KBC-u Zagreb, pokrenuli su upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti, prvi takve vrste u Hrvatskoj.

Read More

Što kad nakon dijagnoze zloćudnog tumora ostaneš bez posla?

Vrijeme je da prestanemo sami sebe lagati i da pogledamo istini u oči. Hrvatska nije socijalna država koja vodi brigu o najugroženijim skupinama stanovništva u koju svakako spadaju i oboljeli od raka.

Read More

Organizirana borba protiv raka podrazumijeva odgovornost svih, uključujući i građane

Obiteljski je liječnik ključan u prevenciji i ranom otkrivanju bolesti, ali vrlo mu je značajna uloga i tijekom liječenja s obzirom na to da je ono sve više izvanbolničko.

Read More

Kako ‘survajvorica’ pliva u sistemu

To je operirana strana i neudobno mi je. Potužim se. Tehničar me blijedo pogleda i odgovori kako nema veze. Glavno da je njemu udobno jer on radi posao stavljanja kanila što je važno. Doslovno tim riječima!

Read More

Prim. dr. Paula Podolski o utjecaju kemoterapije na mozak

“Nažalost, od raka dojke obolijevaju sve mlađe žene. Prije 20 godina bili smo iznenađeni kad smo imali ženu između 30 i 40 godina oboljelu od raka dojke. Danas to nije izuzetak. Moja je najmlađa pacijentica imala 23 godine, no ima i mlađih.”

Read More

Pronađite nas na društvenim mrežama