Nisi sama - pitaj bez srama!

“Nisi sama – pitaj bez srama!” naša je nova rubrika s kojom startamo od ponedjeljka. Razvijena je u sklopu projekta “Nisi sama – ideš s nama!”, a s ciljem pružanja online podrške osobama koje se liječe ili su se liječile od maligne bolesti i članovima njihovih obitelji.

Odmah upozoravamo da takva vrst podrške nije i ne može biti zamjena za psihoterapiju.

Odgovorom na Vaše pitanje možemo Vam pomoći samo trenutačno, no ako se već duže vrijeme osjećate depresivno svakako bi bilo dobro da posjetite psihologa ili psihijatra i potražite pomoć.

Zašto smo odlučili uvesti baš ovakvu rubriku?

Najmanje jednom tjedno u inbox na Facebook stranici Nismo same stigne nam poruka žene koja nema podršku članova obitelji i prijatelja pa piše da je sama u bolesti. Često nam pišete i da ste tužne, anksiozne, da se sramite svog tijela, osjećate strah od povratka bolesti…

Sada ćete ta i druga slična pitanja potpuno anonimno moći uputiti našoj stalnoj suradnici, psihijatrici Maji Vukoji, koja je do sada za Nismo same volonterski napisala pet članaka na čemu joj i ovim putem zahvaljujemo.

Za Vaša smo pitanja uveli i poseban mail podrska@nismosame.com s kojega ćete dobiti odgovor na mail adresu koju ostavite u formularu.

Pitanja koja se ponavljaju, ili su od općeg interesa, bit će objavljena na našoj stranici s odgovorom psihijatrice u uopćenoj formi, bez Vaših osobnih podataka.

Samo hrabro naprijed, bez ikakvog srama postavite pitanje koje Vas muči!

 

 

POSTAVI PITANJE

6 + 3 =

Bijeg od dijagnoze ili kako je Ema odlučila umrijeti

Dirljiva ispovijest naše suradnice, psihijatrice Maje Vukoje, o susretu s pacijenticom koja je odlučila umrijeti.

Pročitaj više

Ponos i predrasude

Zašto nam je prihvatljivo pomoći ljudima oko nas, a teško potražiti pomoć onda kada je ona nama potrebna?

Pročitaj više


nismo same

Maja Vukoja rođena je 1980. u Zagrebu gdje je diplomirala na Medicinskom fakultetu te završila specijalizaciju iz psihijatrije. Trenutačno je na subspecijalizaciji iz psihoterapije. Radi u KBC-u Zagreb (Rebro), u Dnevnoj bolnici za afektivne poremećaje, a u sklopu koje vodi i grupne psihoterapije. Volonterski je suradnik časopisa „Osmijeh“ u kojem piše o obiteljskoj problematici i poteškoćama u psihološkom razvoju djece. Od osnovne škole aktivno se bavi književnošću i glazbom. Podržava liječenje kroz razne pravce umjetnosti: art terapiju i pet terapiju (terapija uz pomoć životinja).