8 načina na koji vam lila boja može donijeti više ljubavi i uspjeha

Gdje god želite dodati dobru energiju, razmislite o dodavanju ljubičaste boje.

Nismo same

U svakoj kulturi ljubičasta boja ima posebno značenje i smatra se jako moćnom bojom. Slavni Leonardo da Vinci vjerovao je da se snaga meditacije povećava deset puta kada se meditira pod ljubičastim svjetlom. Lila boja povezuje se s bogatstvom, plemenitošću, položajem, religijom, pobožnošću, magijom i seksualnošću.

Ljubičasta je kombinacija umirujuće plave s energičnom crvenom bojom. Ljubičastu povezuju i s plemstvom. Simbolizira moć, luksuz i ambicije. Ona daje dojam ekstravagancije i bogatstva. Lila boju još povezuju s mudrošću, dostojanstvom, neovisnošću i kreativnošću. Oko 75 posto djece uvijek će iz snopa boja izabrati – ljubičastu.

Vjeruje se da je ljubičasta bila i omiljena boja Kleopatre. Ljubičastu  osim s plemstvom povezuju i s visokom čašću. U Americi se vojnicima koji su bili ranjeni u ratu dodjeljuje orden „Ljubičasto srce“.

Vjerovanje da je lila vrlo posebna boja postoji i u feng shuiju koji ljubičastu smatra prigodnom bojom za sve. Može se čak reći da je ljubičasta za feng shui – bež.

Ljubičasta nije uvijek za svakoga, posebno ne kao boja za zidove. Ako vam vaš prostor pobojan u ljubičasto izgleda čudno, koristite boju koja više paše uz vaš dekor.

Uvijek imajte na umu da lila generira dobru energiju (chi). Dakle, gdje god želite dodati dobru energiju, razmislite o dodavanju ljubičaste boje. No, budući da je lila podražajna boja nju se ne preporučuje stavljati u kupaonice i kuhinje jer bi mogla povećati njihovu negativnu energiju.

Vjeruje se da je ljubičasta bila i omiljena boja Kleopatre.

Moći lila boje

  1. Ljubičasta je definitivno boja moći. Dodajte je na južni zid kuće, dnevnog boravka ili ureda za dodatni prestiž i da produbljenje vaše ambicije.
  2. Ljubičasta je odličan dodatak i za dječju sobu jer pobuđuje dječju maštu. Smatra se da ljubičasta na istočnom zidu dječje sobe utječe na bolje zdravlje djece. Želite li potaknuti kreativnost kod vašeg djeteta u lila pobojajte zapadni zid dječje sobe.
  3. Ljubičasta je ultimativna boja prosperiteta. U kraljevsku ljubičastu pobojajte jugoistočni zid ili kut vaše dnevne sobe. Ljubičastu možete koristiti i na sjevernom zidu svog dnevnog boravka jer je to smjer vode. Ljubičasta na sjeveru donosi predispoziciju za stjecanje bogatstva i poslovni uspjeh.
  4. U svoj ured, posebno na njegov jugoistočni dio, stavite malo ljubičaste.
  5. Ljubičasta vam pomaže i u stjecanju mira, mudrosti i razvitka. Ljubičasta potiče meditaciju – posebno ako je svjetlo u boji lavande. Taj efekt dobijete ako na prozore ugradite stakla ljubičaste boje.
  6. Ljubičasta i nijanse ljubičaste izvrsne su za poticanje sreće. Posebno je dobra ako je kombinirate s bijelom, zlatnom ili srebrnom. Tu kombinaciju boja koristite na zapadnom i sjeverozapadnom kutu dnevnog boravka kako biste te kuteve istaknuli i prizvali više sreće.
  7. Želite li više prilika, bolju karijeru, bolje zdravlje, više prijatelja? I tu vam može pomoći ljubičasta. Pobojajte u ljubičasto ulazna vrata svog doma. Ljubičasta će pozvati prilike u vaš dom i aktivirati energiju ulaska. Jedina vrata koja ne smijete pobojati u ljubičasto su ona okrenuta prema sjeverozapadu. Ta vrata obojite u bijelu, zlatnu, srebrnu ili sivu boju.
  8. Ljubičasta vam može donijeti i bolji ljubavni život. Ljubičasta utječe na sreću i dobru energiju, pa ako ljubičastu koristite u jugozapadnom dijelu svog doma, spavaće sobe ili ureda može vam donijeti više romantike. Ako želite više pažnje svog partnera nosite ljubičasto donje rublje.   

Pročitajte i ostale članke

Kada nada nikne iz najveće tuge

Nova priča naše suradnice, psihijatrice Maje Vukoje, o tome zašto se slomimo onda kada to najmanje očekujemo i kako izaći iz takvog stanja.

Više

Kuhajte zdravo s Ljiljanom Pranjić

Ako vas privlači biljna prehrana, a nemate ideju što kuhati, posegnite za receptima Ljiljane Pranjić, naše vječne inspiracije.

Više

Recepti za zdravi obrok by Snježana Slonja

Nakon dijagnoze maligne bolesti Snježana Slonja odlučila je promijeniti način ishrane, a svoje recepte nesebično podijeliti sa svima nama.

Više

Kako pomoći bližnjima koji su izgubili blisku osobu

Riječi nisu uvijek potrebne niti dolaze s lakoćom. Ponekad je dovoljno samo biti uz nekoga.

Više

Kako smo Katarini vratili osmijeh

Nitko kemoterapiju ne može proći sam. Katarina je podršku potražila u Dnevnoj bolnici Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb.

Više

U Požegi snimljena 7. milenijska ružičasta vrpca

Oko 600 žena svojim je tijelima kreiralo Milenijsku ružičastu vrpcu, a kako bi upozorile na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

Više

Ultrazvuk dojke pouzdana je radiološka metoda

Karcinom dojke najčešće se prezentira kao bezbolna kvržica, ali ponekad i tumor može boljeti.

Više

Obilježimo zajedno 20. dan ružičaste vrpce!

Javno-zdravstvenu akciju Dan ružičaste vrpce tradicionalno organizira udruga Europa Donna Hrvatska.

Više

Uspješno održana naša kampanja “Nisi sama – hodaj s nama!”

Šetnjom kroz centar grada poslale smo poruku da se hodati može bez ograničenja, svakoga dana 30 do 40 minuta.

Više

Prošećimo zajedno centrom grada u nedjelju 22. rujna!

Po završetku šetnje Goranka Perc održat će u Kulturno informativnom centru (Preradovićeva 5) predavanje o svom putu u Camino.

Više

Upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti

Kako bismo dobili što jasniju sliku o tome u kojoj je mjeri maligna bolest utjecala na radno-pravni i socioekonomski status osoba oboljelih od raka, Nismo Same i Koalicija udruga u zdravstvu, u suradnji s prim. dr. Bojanom Knežević, specijalisticom medicine rada u KBC-u Zagreb, pokrenuli su upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti, prvi takve vrste u Hrvatskoj.

Read More

Što kad nakon dijagnoze zloćudnog tumora ostaneš bez posla?

Vrijeme je da prestanemo sami sebe lagati i da pogledamo istini u oči. Hrvatska nije socijalna država koja vodi brigu o najugroženijim skupinama stanovništva u koju svakako spadaju i oboljeli od raka.

Read More

Organizirana borba protiv raka podrazumijeva odgovornost svih, uključujući i građane

Obiteljski je liječnik ključan u prevenciji i ranom otkrivanju bolesti, ali vrlo mu je značajna uloga i tijekom liječenja s obzirom na to da je ono sve više izvanbolničko.

Read More

Kako ‘survajvorica’ pliva u sistemu

To je operirana strana i neudobno mi je. Potužim se. Tehničar me blijedo pogleda i odgovori kako nema veze. Glavno da je njemu udobno jer on radi posao stavljanja kanila što je važno. Doslovno tim riječima!

Read More

Prim. dr. Paula Podolski o utjecaju kemoterapije na mozak

“Nažalost, od raka dojke obolijevaju sve mlađe žene. Prije 20 godina bili smo iznenađeni kad smo imali ženu između 30 i 40 godina oboljelu od raka dojke. Danas to nije izuzetak. Moja je najmlađa pacijentica imala 23 godine, no ima i mlađih.”

Read More

Pronađite nas na društvenim mrežama