8 načina na koji vam lila boja može donijeti više ljubavi i uspjeha

Gdje god želite dodati dobru energiju, razmislite o dodavanju ljubičaste boje.

Nismo same

U svakoj kulturi ljubičasta boja ima posebno značenje i smatra se jako moćnom bojom. Slavni Leonardo da Vinci vjerovao je da se snaga meditacije povećava deset puta kada se meditira pod ljubičastim svjetlom. Lila boja povezuje se s bogatstvom, plemenitošću, položajem, religijom, pobožnošću, magijom i seksualnošću.

Ljubičasta je kombinacija umirujuće plave s energičnom crvenom bojom. Ljubičastu povezuju i s plemstvom. Simbolizira moć, luksuz i ambicije. Ona daje dojam ekstravagancije i bogatstva. Lila boju još povezuju s mudrošću, dostojanstvom, neovisnošću i kreativnošću. Oko 75 posto djece uvijek će iz snopa boja izabrati – ljubičastu.

Vjeruje se da je ljubičasta bila i omiljena boja Kleopatre. Ljubičastu  osim s plemstvom povezuju i s visokom čašću. U Americi se vojnicima koji su bili ranjeni u ratu dodjeljuje orden „Ljubičasto srce“.

Vjerovanje da je lila vrlo posebna boja postoji i u feng shuiju koji ljubičastu smatra prigodnom bojom za sve. Može se čak reći da je ljubičasta za feng shui – bež.

Ljubičasta nije uvijek za svakoga, posebno ne kao boja za zidove. Ako vam vaš prostor pobojan u ljubičasto izgleda čudno, koristite boju koja više paše uz vaš dekor.

Uvijek imajte na umu da lila generira dobru energiju (chi). Dakle, gdje god želite dodati dobru energiju, razmislite o dodavanju ljubičaste boje. No, budući da je lila podražajna boja nju se ne preporučuje stavljati u kupaonice i kuhinje jer bi mogla povećati njihovu negativnu energiju.

Vjeruje se da je ljubičasta bila i omiljena boja Kleopatre.

Moći lila boje

  1. Ljubičasta je definitivno boja moći. Dodajte je na južni zid kuće, dnevnog boravka ili ureda za dodatni prestiž i da produbljenje vaše ambicije.
  2. Ljubičasta je odličan dodatak i za dječju sobu jer pobuđuje dječju maštu. Smatra se da ljubičasta na istočnom zidu dječje sobe utječe na bolje zdravlje djece. Želite li potaknuti kreativnost kod vašeg djeteta u lila pobojajte zapadni zid dječje sobe.
  3. Ljubičasta je ultimativna boja prosperiteta. U kraljevsku ljubičastu pobojajte jugoistočni zid ili kut vaše dnevne sobe. Ljubičastu možete koristiti i na sjevernom zidu svog dnevnog boravka jer je to smjer vode. Ljubičasta na sjeveru donosi predispoziciju za stjecanje bogatstva i poslovni uspjeh.
  4. U svoj ured, posebno na njegov jugoistočni dio, stavite malo ljubičaste.
  5. Ljubičasta vam pomaže i u stjecanju mira, mudrosti i razvitka. Ljubičasta potiče meditaciju – posebno ako je svjetlo u boji lavande. Taj efekt dobijete ako na prozore ugradite stakla ljubičaste boje.
  6. Ljubičasta i nijanse ljubičaste izvrsne su za poticanje sreće. Posebno je dobra ako je kombinirate s bijelom, zlatnom ili srebrnom. Tu kombinaciju boja koristite na zapadnom i sjeverozapadnom kutu dnevnog boravka kako biste te kuteve istaknuli i prizvali više sreće.
  7. Želite li više prilika, bolju karijeru, bolje zdravlje, više prijatelja? I tu vam može pomoći ljubičasta. Pobojajte u ljubičasto ulazna vrata svog doma. Ljubičasta će pozvati prilike u vaš dom i aktivirati energiju ulaska. Jedina vrata koja ne smijete pobojati u ljubičasto su ona okrenuta prema sjeverozapadu. Ta vrata obojite u bijelu, zlatnu, srebrnu ili sivu boju.
  8. Ljubičasta vam može donijeti i bolji ljubavni život. Ljubičasta utječe na sreću i dobru energiju, pa ako ljubičastu koristite u jugozapadnom dijelu svog doma, spavaće sobe ili ureda može vam donijeti više romantike. Ako želite više pažnje svog partnera nosite ljubičasto donje rublje.   

Pročitajte i ostale članke

Maligna bolest najmlađih – Marinino je dijete zauvijek zaspalo

Najteže je kada od maligne bolesti oboli dijete, a smrt djeteta najveća je bol koju roditelj može osjetiti.

Više

Limfedem dojke nakon liječenja karcinoma dojke

Jeste li znali da postoji i limfedem dojke? Sve o tome zna Zrinka Rendić-Miočević, dr. med., specijalistica radioterapije i onkologije.

Više

Kako je Ana pronašla novu sebe

Puno je strepnje u borbi protiv neizvjesne bolesti. No, puno je i pozitivnih priča. Jednu takvu priču ispričala nam je naša Maja Vukoja.

Više

Sve je više žena mlađih od 40 godina kojima je rak dojke dijagnosticiran u trudnoći

Na vaša pitanja odgovara ugledna onkologinja, prim. dr. sc. Paula Podolski, s Klinike za onkologiju KBC-a Zagreb.

Više

Rano liječenje raka dojke

Kada se rak dojke liječi rano, moguće ga je izliječiti.

Više

Hvala svim donatorima – prikupili smo novih 68.429,55 kuna za prijevoz žena na kemoterapiju!

Posebno nas je dirnula podrška učenika 1. c razreda Elektrotehničke škole Split i njihove razrednice Ivane Mihovilović Krce.

Više

Održana završna konferencija o raku “Fight&Win”

U organizaciji Dubravke Šuice, zastupnice u EU parlamentu, u Zagrebu je održana završna konferencija „Fight&Win – Kako se oduprijeti raku?“

Više

Biološka terapija – revolucija u liječenju malignih i upalnih bolesti

Pod nazivom “Vrijednost inovacije u liječenju malignih i upalnih bolesti” 12. prosinca održali smo edukaciju za pacijente.

Više

Budite originalni – stavite pod bor radove pacijenata Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb!

Prodajna izložba radova pacijenata Klinike za psihijatriju postavljena je u predvorju Zelene zgrade na Rebru, a otvorena je od 9 do 14 sati.

Više

Konferencija „Fight&Win“ održana i u Zadru

Nakon Dubrovnika, Splita, Osijeka, Rijeke i Varaždina, konferencija “Fight&Win” u četvrtak, 22. studenoga, održana je u Zadru.

Više

Upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti

Kako bismo dobili što jasniju sliku o tome u kojoj je mjeri maligna bolest utjecala na radno-pravni i socioekonomski status osoba oboljelih od raka, Nismo Same i Koalicija udruga u zdravstvu, u suradnji s prim. dr. Bojanom Knežević, specijalisticom medicine rada u KBC-u Zagreb, pokrenuli su upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti, prvi takve vrste u Hrvatskoj.

Read More

Što kad nakon dijagnoze zloćudnog tumora ostaneš bez posla?

Vrijeme je da prestanemo sami sebe lagati i da pogledamo istini u oči. Hrvatska nije socijalna država koja vodi brigu o najugroženijim skupinama stanovništva u koju svakako spadaju i oboljeli od raka.

Read More

Organizirana borba protiv raka podrazumijeva odgovornost svih, uključujući i građane

Obiteljski je liječnik ključan u prevenciji i ranom otkrivanju bolesti, ali vrlo mu je značajna uloga i tijekom liječenja s obzirom na to da je ono sve više izvanbolničko.

Read More

Kako ‘survajvorica’ pliva u sistemu

To je operirana strana i neudobno mi je. Potužim se. Tehničar me blijedo pogleda i odgovori kako nema veze. Glavno da je njemu udobno jer on radi posao stavljanja kanila što je važno. Doslovno tim riječima!

Read More

Prim. dr. Paula Podolski o utjecaju kemoterapije na mozak

“Nažalost, od raka dojke obolijevaju sve mlađe žene. Prije 20 godina bili smo iznenađeni kad smo imali ženu između 30 i 40 godina oboljelu od raka dojke. Danas to nije izuzetak. Moja je najmlađa pacijentica imala 23 godine, no ima i mlađih.”

Read More

Pronađite nas na društvenim mrežama