Nismo Same i Školska knjiga vas daruju

Božić je prošao, no mi smo i dalje darežljivi. Ako se malo potrudite možete osvojiti komplet knjiga dr. Stephana Domeniga: “Alkalna prehrana” i “Alkalni sokovi & smoothieji”.

Sve što trebate napraviti jest na Facebook stranici Nismo same, u komentar ispod ovoga teksta, napisati zašto Vam se sviđa naša stranica i što ona za Vas znači. 

Pokloni su prvenstveno namijenjeni ženama lavicama koje su pobijedile bolest ili se još uvijek liječe od nje. No, u igru se mogu se uključiti i druge osobe starije od 18 godina ako knjige žele pokloniti nekoj dragoj osobi koja se liječila ili se još uvijek liječi od raka.  

Svaka osoba može napisati samo jedan komentar. Knjige će osvojiti tri najmaštovitija komentara po izboru Nismo same. 

Komentare možete ostavljati do 31. siječnja. Dobitnike/ce ovih vrijednih knjiga proglasit ćemo u ponedjeljak 1. siječnja 2018. 

U priručniku “Alkalna prehrana” dr. Stephan Domenig detaljno objašnjava zašto ključnu ulogu u alkalnom načinu života igra – ravnoteža!

Balans u prehrani najdjelotvornije je postići tako da dvije trećine svega što pojedete bude alkalno, a samo jedna trećina kiselo. Drugim riječima, u prehrani treba povećati količine zelenog lisnatog povrća, avokada, mrkve, cikle, buče, krumpira, celera, badema, amaranta, kvinoje, đumbira i hladno prešanih ulja – maslinovog, bučinog, konopljinog…

Istodobno se preporučuje smanjiti konzumaciju kave, crnih i zelenih čajeva, rafiniranih proizvoda, slatkiša, alkohola i ostalih stvari koje raduju nepce, ali zakiseljuju tijelo.

Za vraćanje alkalne ravnoteže nije važno samo što jedemo, nego i svijest o tome kako to činimo. Osim toga, nužno je znati da pretjerana kiselost organizma nije rezultat samo suvremene zapadnjačke prehrane, nego i načina života koji obuhvaća stresne poslove, pretjerano intenzivno vježbanje te prehranu s mnogo bjelančevina. Iz svega navedenog jasno je da se prelazak na alkalnu prehranu ne odnosi samo na hranu niti se može usporediti s učincima štetnih dijeta. Riječ je o procesu koji kreće iznutra prema van, što posljedično rezultira smanjenjem težine, povećanjem vitalnosti, boljim tonusom kože i sjajnom kosom. Ako želite stvarno zablistati, izdvojite 14 dana za moćnu kuru izbacivanja toksina, uz detaljne upute, precizne jelovnike i iskušane recepte u knjigama koje nudimo na dar.

Upute u priručniku “Alkalna prehrana” temelje se na učenju austrijskog liječnika dr. F. X. Mayra koji je prije gotovo stotinu godina prvi zagovarao načela alkalne prehrane i alkalnog načina života. Ta jednostavna načela još uvijek se primjenjuju u klinici FX Mayr Health Center na austrijskom jezeru Wörtherseeu, a izložena su u prvoj knjizi objavljenoj u suradnji s tom klinikom, Alkalni način života.

Knjiga “Alkalna prehrana” pokazat će vam kako se do alkalnog načina života može doći prečacem – zdravom kurom čišćenja uz pomoć namirnica biljnog podrijetla. Za dr. Mayra želudac je bio najvažniji organ u tijelu. Pazimo li na želudac, mnoge od uobičajenih poteškoća i tegoba koje uzimamo kao nešto što ne možemo promijeniti, poput lošeg tena, neugodnog zadaha, nadimanja i zatvora, počinju nestajati. Tegobe i bolesti poput artritisa, dijabetesa tipa 2 i čak raka mogu reagirati na alkalnu prehranu.

Dr. Stephan Domenig, autor uspješnice “Alkalna prehrana” objavio je i knjigu pod nazivom “Alkalni sokovi & smoothieji”. Knjiga donosi sve što vam je potrebno kako biste ponovno zasjali – 7-dnevnu kuru čišćenja i više od 75 slasnih recepata za svaku prigodu, od zdravih povrtnih smoothieja i ljekovitih čajeva do krepkih sokova i energetskih napitaka.

Ne zaboravite da sokovi od sirovih sastojaka mogu opteretiti probavu, pa ih ne treba piti navečer jer mogu fermentirati u želucu. Sirova hrana strogo je rezervirana za dan, dok je  navečer dobro piti čajeve, uvarke ili domaće juhe.

Obje knjige izdala je Školska knjiga.

Alkalna prehrana vratila mi je moj život!

Sarah Ferguson, vojvotkinja od Yorka

Prehrana, žvakanje, masaže i naglasak na pijenju vode – zbog svega se toga osjećam bolje. Rijetko sam gladna – očito, to je dokaz da obično jedem previše.

Harriet Green, The Guardian

Wall Street Journal

Alkalni pristup prehrani može liječiti širok spektar tegoba i bolesti uključujući artritis, dijabetes i rak te usporiti proces starenja… podiže energiju i popravlja pamćenje te pomaže kod glavobolja, nadimanja, srčane bolesti, bolova u mišićima i nesanice.

Kate Hilpern, Independent

Za alkalnu prehranu znamo već više od stoljeća… ona može pomoći kod najrazličitijih tegoba, od glavobolja do srčane bolesti.

Patrick Strudwick, Mail Online

Alkalne namirnice lakše se probavljaju i stoga se vitamini i minerali lakše iskorištavaju.

Suzannah Ramsdale, Marie Claire

Knjiga Alkalni način života nije tek nekakva „dijeta“, već pristup prehrani koji uključuje svijest o tome što i kako jedemo. Osim toga, ona nas uči kako postići ravnotežu u svakodnevnom životu, ne samo u prehrani.

Lucy Walton, www.femalefirst.co.uk

Pročitajte i ostale članke

Kako smo Katarini vratili osmijeh

Nitko kemoterapiju ne može proći sam. Katarina je podršku potražila u Dnevnoj bolnici Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb.

Više

Povodom Hrvatskog dana osviještenosti o debljini donosimo smjernice pravilne prehrane

Iz Udruge za prevenciju prekomjerne težine za čitatelje Nismo same pripremili su smjernice prehrane za oboljele od malignih bolesti.

Više

Nikada ne čekajte

Ne zamišljajte druge ljude, gledajte što čine, jer to je bliže istini, savjetuje naša poznata književnica Sanja Pilić.

Više

Kako se nositi s malignom bolešću

Kako se nositi s poricanjem, ljutnjom, strahom, krivnjom i drugim osjećajima koji vas obuzimaju dok učite kako se suočiti s rakom.

Više

Pazite što pretražujete, dr. Google nije uvijek u pravu!

Ne vjerujte svim informacijama na internetu! Postoje stranice koje sadrže lažne informacije i mogu vas navesti na krive odluke.

Više

I ove godine kupite uskrsne dekoracije s porukom i poduprite rad Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb

Izložba je otvorena do 19 travnja, od 9 do 14 sati, u suterenu Zelene zgrade KBC-a Zagreb, a svi se izloženi radovi mogu kupiti.

Više

Zašto neki liječnici svojom komunikacijom pacijente osnažuju, a drugi ih unizuju

Sandra Karabatić, glavna sestra Zavoda za tumore pluća Klinike za plućne bolesti Jordanovac, izdala je knjigu o komunikaciji u zdravstvu.

Više

Podržite nas, u tijeku je nova humanitarna akcija za naš projekt prijevoza žena na kemoterapiju!

Na Dan narcisa, prvi dan akcije, za prijevoz smo prikupili iznimno vrijednih 19.647,10 kuna i tri eura. Doniraj i ti!

Više

Slavimo drugi rođendan i nagrađujemo!

Za naš 2. rođendan pobrojali smo najvažnije datume i trenutke u drugoj godini našeg rada.

Više

Povodom Hrvatskog dana osviještenosti o debljini donosimo smjernice pravilne prehrane

Iz Udruge za prevenciju prekomjerne težine za čitatelje Nismo same pripremili su smjernice prehrane za oboljele od malignih bolesti.

Više

Upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti

Kako bismo dobili što jasniju sliku o tome u kojoj je mjeri maligna bolest utjecala na radno-pravni i socioekonomski status osoba oboljelih od raka, Nismo Same i Koalicija udruga u zdravstvu, u suradnji s prim. dr. Bojanom Knežević, specijalisticom medicine rada u KBC-u Zagreb, pokrenuli su upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti, prvi takve vrste u Hrvatskoj.

Read More

Što kad nakon dijagnoze zloćudnog tumora ostaneš bez posla?

Vrijeme je da prestanemo sami sebe lagati i da pogledamo istini u oči. Hrvatska nije socijalna država koja vodi brigu o najugroženijim skupinama stanovništva u koju svakako spadaju i oboljeli od raka.

Read More

Organizirana borba protiv raka podrazumijeva odgovornost svih, uključujući i građane

Obiteljski je liječnik ključan u prevenciji i ranom otkrivanju bolesti, ali vrlo mu je značajna uloga i tijekom liječenja s obzirom na to da je ono sve više izvanbolničko.

Read More

Kako ‘survajvorica’ pliva u sistemu

To je operirana strana i neudobno mi je. Potužim se. Tehničar me blijedo pogleda i odgovori kako nema veze. Glavno da je njemu udobno jer on radi posao stavljanja kanila što je važno. Doslovno tim riječima!

Read More

Prim. dr. Paula Podolski o utjecaju kemoterapije na mozak

“Nažalost, od raka dojke obolijevaju sve mlađe žene. Prije 20 godina bili smo iznenađeni kad smo imali ženu između 30 i 40 godina oboljelu od raka dojke. Danas to nije izuzetak. Moja je najmlađa pacijentica imala 23 godine, no ima i mlađih.”

Read More

Pronađite nas na društvenim mrežama