Nismo Same i Školska knjiga vas daruju

Božić je prošao, no mi smo i dalje darežljivi. Ako se malo potrudite možete osvojiti komplet knjiga dr. Stephana Domeniga: “Alkalna prehrana” i “Alkalni sokovi & smoothieji”.

Sve što trebate napraviti jest na Facebook stranici Nismo same, u komentar ispod ovoga teksta, napisati zašto Vam se sviđa naša stranica i što ona za Vas znači. 

Pokloni su prvenstveno namijenjeni ženama lavicama koje su pobijedile bolest ili se još uvijek liječe od nje. No, u igru se mogu se uključiti i druge osobe starije od 18 godina ako knjige žele pokloniti nekoj dragoj osobi koja se liječila ili se još uvijek liječi od raka.  

Svaka osoba može napisati samo jedan komentar. Knjige će osvojiti tri najmaštovitija komentara po izboru Nismo same. 

Komentare možete ostavljati do 31. siječnja. Dobitnike/ce ovih vrijednih knjiga proglasit ćemo u ponedjeljak 1. siječnja 2018. 

U priručniku “Alkalna prehrana” dr. Stephan Domenig detaljno objašnjava zašto ključnu ulogu u alkalnom načinu života igra – ravnoteža!

Balans u prehrani najdjelotvornije je postići tako da dvije trećine svega što pojedete bude alkalno, a samo jedna trećina kiselo. Drugim riječima, u prehrani treba povećati količine zelenog lisnatog povrća, avokada, mrkve, cikle, buče, krumpira, celera, badema, amaranta, kvinoje, đumbira i hladno prešanih ulja – maslinovog, bučinog, konopljinog…

Istodobno se preporučuje smanjiti konzumaciju kave, crnih i zelenih čajeva, rafiniranih proizvoda, slatkiša, alkohola i ostalih stvari koje raduju nepce, ali zakiseljuju tijelo.

Za vraćanje alkalne ravnoteže nije važno samo što jedemo, nego i svijest o tome kako to činimo. Osim toga, nužno je znati da pretjerana kiselost organizma nije rezultat samo suvremene zapadnjačke prehrane, nego i načina života koji obuhvaća stresne poslove, pretjerano intenzivno vježbanje te prehranu s mnogo bjelančevina. Iz svega navedenog jasno je da se prelazak na alkalnu prehranu ne odnosi samo na hranu niti se može usporediti s učincima štetnih dijeta. Riječ je o procesu koji kreće iznutra prema van, što posljedično rezultira smanjenjem težine, povećanjem vitalnosti, boljim tonusom kože i sjajnom kosom. Ako želite stvarno zablistati, izdvojite 14 dana za moćnu kuru izbacivanja toksina, uz detaljne upute, precizne jelovnike i iskušane recepte u knjigama koje nudimo na dar.

Upute u priručniku “Alkalna prehrana” temelje se na učenju austrijskog liječnika dr. F. X. Mayra koji je prije gotovo stotinu godina prvi zagovarao načela alkalne prehrane i alkalnog načina života. Ta jednostavna načela još uvijek se primjenjuju u klinici FX Mayr Health Center na austrijskom jezeru Wörtherseeu, a izložena su u prvoj knjizi objavljenoj u suradnji s tom klinikom, Alkalni način života.

Knjiga “Alkalna prehrana” pokazat će vam kako se do alkalnog načina života može doći prečacem – zdravom kurom čišćenja uz pomoć namirnica biljnog podrijetla. Za dr. Mayra želudac je bio najvažniji organ u tijelu. Pazimo li na želudac, mnoge od uobičajenih poteškoća i tegoba koje uzimamo kao nešto što ne možemo promijeniti, poput lošeg tena, neugodnog zadaha, nadimanja i zatvora, počinju nestajati. Tegobe i bolesti poput artritisa, dijabetesa tipa 2 i čak raka mogu reagirati na alkalnu prehranu.

Dr. Stephan Domenig, autor uspješnice “Alkalna prehrana” objavio je i knjigu pod nazivom “Alkalni sokovi & smoothieji”. Knjiga donosi sve što vam je potrebno kako biste ponovno zasjali – 7-dnevnu kuru čišćenja i više od 75 slasnih recepata za svaku prigodu, od zdravih povrtnih smoothieja i ljekovitih čajeva do krepkih sokova i energetskih napitaka.

Ne zaboravite da sokovi od sirovih sastojaka mogu opteretiti probavu, pa ih ne treba piti navečer jer mogu fermentirati u želucu. Sirova hrana strogo je rezervirana za dan, dok je  navečer dobro piti čajeve, uvarke ili domaće juhe.

Obje knjige izdala je Školska knjiga.

Alkalna prehrana vratila mi je moj život!

Sarah Ferguson, vojvotkinja od Yorka

Prehrana, žvakanje, masaže i naglasak na pijenju vode – zbog svega se toga osjećam bolje. Rijetko sam gladna – očito, to je dokaz da obično jedem previše.

Harriet Green, The Guardian

Wall Street Journal

Alkalni pristup prehrani može liječiti širok spektar tegoba i bolesti uključujući artritis, dijabetes i rak te usporiti proces starenja… podiže energiju i popravlja pamćenje te pomaže kod glavobolja, nadimanja, srčane bolesti, bolova u mišićima i nesanice.

Kate Hilpern, Independent

Za alkalnu prehranu znamo već više od stoljeća… ona može pomoći kod najrazličitijih tegoba, od glavobolja do srčane bolesti.

Patrick Strudwick, Mail Online

Alkalne namirnice lakše se probavljaju i stoga se vitamini i minerali lakše iskorištavaju.

Suzannah Ramsdale, Marie Claire

Knjiga Alkalni način života nije tek nekakva „dijeta“, već pristup prehrani koji uključuje svijest o tome što i kako jedemo. Osim toga, ona nas uči kako postići ravnotežu u svakodnevnom životu, ne samo u prehrani.

Lucy Walton, www.femalefirst.co.uk

Pročitajte i ostale članke

Maligna bolest najmlađih – Marinino je dijete zauvijek zaspalo

Najteže je kada od maligne bolesti oboli dijete, a smrt djeteta najveća je bol koju roditelj može osjetiti.

Više

Limfedem dojke nakon liječenja karcinoma dojke

Jeste li znali da postoji i limfedem dojke? Sve o tome zna Zrinka Rendić-Miočević, dr. med., specijalistica radioterapije i onkologije.

Više

Kako je Ana pronašla novu sebe

Puno je strepnje u borbi protiv neizvjesne bolesti. No, puno je i pozitivnih priča. Jednu takvu priču ispričala nam je naša Maja Vukoja.

Više

Sve je više žena mlađih od 40 godina kojima je rak dojke dijagnosticiran u trudnoći

Na vaša pitanja odgovara ugledna onkologinja, prim. dr. sc. Paula Podolski, s Klinike za onkologiju KBC-a Zagreb.

Više

Rano liječenje raka dojke

Kada se rak dojke liječi rano, moguće ga je izliječiti.

Više

Hvala svim donatorima – prikupili smo novih 68.429,55 kuna za prijevoz žena na kemoterapiju!

Posebno nas je dirnula podrška učenika 1. c razreda Elektrotehničke škole Split i njihove razrednice Ivane Mihovilović Krce.

Više

Održana završna konferencija o raku “Fight&Win”

U organizaciji Dubravke Šuice, zastupnice u EU parlamentu, u Zagrebu je održana završna konferencija „Fight&Win – Kako se oduprijeti raku?“

Više

Biološka terapija – revolucija u liječenju malignih i upalnih bolesti

Pod nazivom “Vrijednost inovacije u liječenju malignih i upalnih bolesti” 12. prosinca održali smo edukaciju za pacijente.

Više

Budite originalni – stavite pod bor radove pacijenata Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb!

Prodajna izložba radova pacijenata Klinike za psihijatriju postavljena je u predvorju Zelene zgrade na Rebru, a otvorena je od 9 do 14 sati.

Više

Konferencija „Fight&Win“ održana i u Zadru

Nakon Dubrovnika, Splita, Osijeka, Rijeke i Varaždina, konferencija “Fight&Win” u četvrtak, 22. studenoga, održana je u Zadru.

Više

Upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti

Kako bismo dobili što jasniju sliku o tome u kojoj je mjeri maligna bolest utjecala na radno-pravni i socioekonomski status osoba oboljelih od raka, Nismo Same i Koalicija udruga u zdravstvu, u suradnji s prim. dr. Bojanom Knežević, specijalisticom medicine rada u KBC-u Zagreb, pokrenuli su upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti, prvi takve vrste u Hrvatskoj.

Read More

Što kad nakon dijagnoze zloćudnog tumora ostaneš bez posla?

Vrijeme je da prestanemo sami sebe lagati i da pogledamo istini u oči. Hrvatska nije socijalna država koja vodi brigu o najugroženijim skupinama stanovništva u koju svakako spadaju i oboljeli od raka.

Read More

Organizirana borba protiv raka podrazumijeva odgovornost svih, uključujući i građane

Obiteljski je liječnik ključan u prevenciji i ranom otkrivanju bolesti, ali vrlo mu je značajna uloga i tijekom liječenja s obzirom na to da je ono sve više izvanbolničko.

Read More

Kako ‘survajvorica’ pliva u sistemu

To je operirana strana i neudobno mi je. Potužim se. Tehničar me blijedo pogleda i odgovori kako nema veze. Glavno da je njemu udobno jer on radi posao stavljanja kanila što je važno. Doslovno tim riječima!

Read More

Prim. dr. Paula Podolski o utjecaju kemoterapije na mozak

“Nažalost, od raka dojke obolijevaju sve mlađe žene. Prije 20 godina bili smo iznenađeni kad smo imali ženu između 30 i 40 godina oboljelu od raka dojke. Danas to nije izuzetak. Moja je najmlađa pacijentica imala 23 godine, no ima i mlađih.”

Read More

Pronađite nas na društvenim mrežama