Samantha Paige dirnula Ameriku: Tek nakon što sam odstranila obje dojke osjećam se ženstveno 

Nismo same

 

Samantha Paige,  umjetnica iz Los Angelesa,  u videu koji je snimila za magazin Allure ponosno je pokazala ožiljke koji su joj ostali na tijelu nakon što je uklonila obje dojke.  Samantha je bila jedna od žena koje su sudjelovale u video serijalu pod nazivom „Odbacivanje mitova o ljepoti“.  U svom videu Paige otkriva kako joj je rak bio dijagnosticiran još tijekom studija.

„U trenutku kad su mi rekli da imam rak nisam razumjela što će to značiti za narednih 20 godina mog života. U tim prvim mjesecima osjećala sam veliku nepovezanost sa svojim tijelom“, rekla je.

 

Cancer Survivor Dispels The Stigma That Breasts Equal Femininity | Dispelling Beauty Myths | Allure

Samantha Paige shares what it's like to have a double mastectomy. Still haven't subscribed to Allure on YouTube? ►► http://bit.ly/AllureYouTubeSub CONNECT WITH ALLURE Web: http://www.allure.com Twitter: http://twitter.com/Allure_magazine Facebook: http://www.facebook.com/allure Google+: https://plus.google.com/+Allure Instagram: http://instagram.com/allure Pinterest: http://www.pinterest.com/alluremagazine Tumblr: http://allure.tumblr.com The Scene: https://thescene.com/allure Want even more?

Nakon što joj je bio dijagnosticiran rak štitnjače liječnicu su joj, s obzirom na činjenicu da je njezinoj majci bio dijagnosticiran rak dojke kada je imala 31 godinu, preporučili da se podvrgne genetičkom testiranju na nasljednu sklonost za rak dojke ili jajnika.

Nalaz, koji je dobila samo svega sedam mjeseci nakon što je rodila kćer, bio je pozitivan na rak dojke pa se Samantha Paige odlučila na dvostruku mastektomiju.

Nakon operacije u dojke je ugradila implantante, budući da, kako je rekla, nije znala da postoji i druga opcija.

„Rekli su mi da većina žena stavlja implantante i sjećam se da sam razmišljala je li to ono što i ja želim. Ali, kako mi nisu rekli da nakon operacije ne moram ništa staviti u grudi,  u startu se nisam bila odlučila za tu opciju“, rekla je u videu.

Paige se  s implantantima osjećala neugodno u vlastitom tijelu, pa je nakon osam godina, točno na Novu godinu 2016. dok je sjedila sa svojom kćerkom, donijela odluku da će ih izvaditi.

„Sve moje prijašnje odluke vodile su ka tom trenutku u kojem sam napokon shvatila što želim. Tada sam samouvjereno mogla reći: Da, želim biti ravna i veselim se tome“, ispričala je.

Iako su ju u javnosti često zamjenjivali s muškarcem, Paige je rekla kako se bez dojki osjeća više ženom nego prije.

„Sada se konačno osjećam kao ja. Nikad prije se nisam osjećala toliko ženstveno“, rekla je u videu.

Pročitajte i ostale članke

Maligna bolest najmlađih – Marinino je dijete zauvijek zaspalo

Najteže je kada od maligne bolesti oboli dijete, a smrt djeteta najveća je bol koju roditelj može osjetiti.

Više

Limfedem dojke nakon liječenja karcinoma dojke

Jeste li znali da postoji i limfedem dojke? Sve o tome zna Zrinka Rendić-Miočević, dr. med., specijalistica radioterapije i onkologije.

Više

Kako je Ana pronašla novu sebe

Puno je strepnje u borbi protiv neizvjesne bolesti. No, puno je i pozitivnih priča. Jednu takvu priču ispričala nam je naša Maja Vukoja.

Više

Sve je više žena mlađih od 40 godina kojima je rak dojke dijagnosticiran u trudnoći

Na vaša pitanja odgovara ugledna onkologinja, prim. dr. sc. Paula Podolski, s Klinike za onkologiju KBC-a Zagreb.

Više

Rano liječenje raka dojke

Kada se rak dojke liječi rano, moguće ga je izliječiti.

Više

Hvala svim donatorima – prikupili smo novih 68.429,55 kuna za prijevoz žena na kemoterapiju!

Posebno nas je dirnula podrška učenika 1. c razreda Elektrotehničke škole Split i njihove razrednice Ivane Mihovilović Krce.

Više

Održana završna konferencija o raku “Fight&Win”

U organizaciji Dubravke Šuice, zastupnice u EU parlamentu, u Zagrebu je održana završna konferencija „Fight&Win – Kako se oduprijeti raku?“

Više

Biološka terapija – revolucija u liječenju malignih i upalnih bolesti

Pod nazivom “Vrijednost inovacije u liječenju malignih i upalnih bolesti” 12. prosinca održali smo edukaciju za pacijente.

Više

Budite originalni – stavite pod bor radove pacijenata Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb!

Prodajna izložba radova pacijenata Klinike za psihijatriju postavljena je u predvorju Zelene zgrade na Rebru, a otvorena je od 9 do 14 sati.

Više

Konferencija „Fight&Win“ održana i u Zadru

Nakon Dubrovnika, Splita, Osijeka, Rijeke i Varaždina, konferencija “Fight&Win” u četvrtak, 22. studenoga, održana je u Zadru.

Više

Upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti

Kako bismo dobili što jasniju sliku o tome u kojoj je mjeri maligna bolest utjecala na radno-pravni i socioekonomski status osoba oboljelih od raka, Nismo Same i Koalicija udruga u zdravstvu, u suradnji s prim. dr. Bojanom Knežević, specijalisticom medicine rada u KBC-u Zagreb, pokrenuli su upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti, prvi takve vrste u Hrvatskoj.

Read More

Što kad nakon dijagnoze zloćudnog tumora ostaneš bez posla?

Vrijeme je da prestanemo sami sebe lagati i da pogledamo istini u oči. Hrvatska nije socijalna država koja vodi brigu o najugroženijim skupinama stanovništva u koju svakako spadaju i oboljeli od raka.

Read More

Organizirana borba protiv raka podrazumijeva odgovornost svih, uključujući i građane

Obiteljski je liječnik ključan u prevenciji i ranom otkrivanju bolesti, ali vrlo mu je značajna uloga i tijekom liječenja s obzirom na to da je ono sve više izvanbolničko.

Read More

Kako ‘survajvorica’ pliva u sistemu

To je operirana strana i neudobno mi je. Potužim se. Tehničar me blijedo pogleda i odgovori kako nema veze. Glavno da je njemu udobno jer on radi posao stavljanja kanila što je važno. Doslovno tim riječima!

Read More

Prim. dr. Paula Podolski o utjecaju kemoterapije na mozak

“Nažalost, od raka dojke obolijevaju sve mlađe žene. Prije 20 godina bili smo iznenađeni kad smo imali ženu između 30 i 40 godina oboljelu od raka dojke. Danas to nije izuzetak. Moja je najmlađa pacijentica imala 23 godine, no ima i mlađih.”

Read More

Pronađite nas na društvenim mrežama