Odluči svom snagom da želiš živjeti

Ozrenka Kamber

3.

STUDENOGA, 2018.

Porukama potpore javila nam se Ozrenka Kamber, voditeljica meditativnih radionica s anđelima

Niste same, sva anđeoska nebeska svjetlosna vojska ljubavi  je s vama. A ja osjećam istinsku, duboku poniznost što imam čast napisati vam ovaj tekst i zapisati moćnu nježnost anđeoske poruke.

S nježnošću u pogledu razmišljam o vama koje svoje bitke vodite u skrovitosti svojih tijela. Razmišljam o riječi… »rak». A znate li da postoje i neke druge riječi, riječi nad svim riječima? Ljubav i život! Ja ću ih pretočiti u izjavu: «Ljubav prema životu jest život sam!»

Buka je u gradu.  Slavi se pomisao na ostvarenje jednog  sna. Radost očekivanih nadanja obasjava nasmijana, raspjevana lica. A ipak… mir je, dubok, iskonski.  Dotiče najskrivenije dijelove mene kao i ovo toplo poštovanje koje me preplavljuje prema svakoj od vas. Niste same, sva anđeoska nebeska svjetlosna vojska ljubavi  je s vama. A ja osjećam istinsku duboku poniznost što imam čast napisati vam ovaj tekst i zapisati moćnu nježnost anđeoske poruke.

Pred mojim očima svjetlost anđela  bljeskovito u moja slova upisuje:

„A što ako vaš život upravo počinje na drukčiji način? A što ako vas vaše biće poziva na istinsko življenje sebe? A što ako je moguće drukčije? A što ako zapravo umiremo onda kada život u kojem jesmo ne živimo?

Nisu vam rekli da smrt ne postoji; da ste vječno biće koje je oduvijek postojalo i koje će zauvijek postojati! Utkajte tu rečenicu u svaki atom svog tijela i svoje hrabre duše!

Moje je lice ozbiljno, anđeli ga polako obojahu blagošću. Zagrljena njihovim krilima krećem u susret mojim i tvojim strahovima. Mojim iracionalnim i tvojim naizgled stvarnim jer svaki je strah zapravo naša projekcija mogućeg lošeg ishoda. A ishodi nas najčešće iznenade i mogu postati magično čarobni ako se otvorimo  beskonačnom polju sjajnih mogućnosti i dopustimo da pohode naše živote.

Ne znam jesu li ti uz paketić zvan «rak» ikada rekli da postoji nebrojeno  mnoštvo golemih paketa iz kojih u svakom trenutku možeš u odaje srca staviti anđeosku pomoć i podršku, čak i u onim trenucima kada se svađaš s Bogom pitajući ga: «Zašto? Što sam ti ja skrivila? Zašto baš ja?»

Baš tada zastani, osluhni to svoje srce kako utiskuje život u tvoje bivanje, zatvori preplašeni pogled i oboji ga hrabrošću i molitvom za anđeoskim zagrljajem podrške. Tvoje je fizičko tijelo dio tvog vječnog duhovnog vibracijskog postojanja. Kada se tvoji načini udalje od poruka tvoje duše, tvoje tijelo obolijeva. Što ako na bol i bolest odlučiš gledati kao na dodir neba koje ti govori: «Vrati se iskonskoj sebi! Ti si moćno biće od izvora stvoreno. Moćna  božanska iskra u tebi sja! Dopusti joj da obasja sve aspekte tvog života.«

Ne znam jesu li ti ikada rekli da postoje Ivane, Ljiljane, Marije, Slavice, Nene… koje osmijehom podrške drugima vraćaju i svoje lelujave živote u ravnotežu, koje hrabro plešu, pjevaju i druže se, uživaju u svakoj sekundi života, zahvalne za svaki darovani trenutak? Ne znam jesu li ti ikada rekli da postoje brojne Anite Moorjani koje svjedoče svoju pobjedu iscjeljenja i šire pozitivnu poruku o mogućnosti iscjeljenja? Da, da, postoje, samo ih potraži i naći ćeš ih. I odluči… odluči svom snagom da želiš živjeti život, ovdje i sada, i odlučuj to u svakom trenutku.

A anđeli će uvijek stajati uz tebe, pretvarajući tvoje suze u smijeh, tvoje strahove u hrabrost, tvoju bol u iscjeljenje, čekajući  da zatražiš njihovu podršku. Ponekad će ti se javiti kao pomoć stranca, ponekad kroz osmijeh medicinske sestre, ponekad kroz stisak ruke liječnika, ponekad kroz knjigu, pjesmu, tekst, ponekad kroz iscjeljujuće suze kojima ispireš svu svoju ranjenu ženstvenost. Vrlo često i kroz zagrljaj bliskog bića.

Neka te svaki fizički zagrljaj zagrli anđeoskim krilima i daruje ti oprost za sve što sebi zamjeraš. Sjeti se – uvijek si činila kako si najbolje znala, i zato ustani, sada, baš sada, načini prvi korak ljubavi prema samoj sebi. Osmjehni se toj divnoj ženi koja jesi upravo ti!

Neka ti anđeoski smijeh ponovo zapjeva pjesmu nebesa i neka se tvoje srce opet nauči radovati životu!

nismo same  Zadranka Ozrenka Kamber po zanimanju je inženjerka građevine. Od djetinjstva komunicira s anđelima, a posljednjih nekoliko godina održava i radionice druženja s anđelima.
Sve je počelo kada je njezina sestra, „koja je živjela životom ‘anđela pod maskom’ zarobljena od rođenja u invalidnom i teško bolesnom tijelu“, umrla u dobi od 11 godina.
Ozrenka je tada imala pet godina, a sestrina prekrasna duša postala joj je zvijezda vodilja u osvještavanju osobne duhovne biti.
O sebi kaže da je istodobno i razigrano znatiželjno dijete i moćna nježna žena. Rado piše, uživa u prirodi, neobičnim putovanjima i ljudima koji joj „griju srce posebnom toplinom“. Pored toga bavi se meditacijom i glazbom, voli dobru knjigu, a stihovima miluje dušu.
Posebne trenutke doživljava družeći se s anđelima, nebeskim i zemaljskim, te s Bachovim cvjetnim esencijama.

 

 

Pročitajte i ostale članke

Kako pomoći bližnjima koji su izgubili blisku osobu

Riječi nisu uvijek potrebne niti dolaze s lakoćom. Ponekad je dovoljno samo biti uz nekoga.

Više

Kako smo Katarini vratili osmijeh

Nitko kemoterapiju ne može proći sam. Katarina je podršku potražila u Dnevnoj bolnici Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb.

Više

Povodom Hrvatskog dana osviještenosti o debljini donosimo smjernice pravilne prehrane

Iz Udruge za prevenciju prekomjerne težine za čitatelje Nismo same pripremili su smjernice prehrane za oboljele od malignih bolesti.

Više

Nikada ne čekajte

Ne zamišljajte druge ljude, gledajte što čine, jer to je bliže istini, savjetuje naša poznata književnica Sanja Pilić.

Više

Kako se nositi s malignom bolešću

Kako se nositi s poricanjem, ljutnjom, strahom, krivnjom i drugim osjećajima koji vas obuzimaju dok učite kako se suočiti s rakom.

Više

IOTA – najnovija metoda procjene rizika za rak jajnika

Rana detekcija raka jajnika presudna je za ishod liječenja. Ako se otkrije u početnoj fazi petogodišnja stopa preživljenja je 80 posto.

Više

Kako pomoći bližnjima koji su izgubili blisku osobu

Riječi nisu uvijek potrebne niti dolaze s lakoćom. Ponekad je dovoljno samo biti uz nekoga.

Više

Redovite ginekološke kontrole jedini su način da se na vrijeme otkrije maligna bolest

Previše je žena koje obole od raka vrata maternice, a na pregled dođu tek kada je bolest već u poodmakloj fazi.

Više

Žene smanjite unos alkohola, rizik nastanka raka dojke raste sa svakom čašicom više

Sve o raku dojke, od prevencije do pobjede nad bolešću, saznajte iz razgovora s doc. dr. Natalijom Dedić Plavetić, onkologinjom s KBC-a Rebro

Više

Rak vrata maternice ne štedi nikoga: Ima žena koje su bile izuzetno monogamne, kao i njihovi partneri, pa im se razvila bolest

Ako se dijagnosticira invazivni rak vrata maternice, onda su to najčešće žene u dobi od 30-ak.

Više

Upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti

Kako bismo dobili što jasniju sliku o tome u kojoj je mjeri maligna bolest utjecala na radno-pravni i socioekonomski status osoba oboljelih od raka, Nismo Same i Koalicija udruga u zdravstvu, u suradnji s prim. dr. Bojanom Knežević, specijalisticom medicine rada u KBC-u Zagreb, pokrenuli su upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti, prvi takve vrste u Hrvatskoj.

Read More

Što kad nakon dijagnoze zloćudnog tumora ostaneš bez posla?

Vrijeme je da prestanemo sami sebe lagati i da pogledamo istini u oči. Hrvatska nije socijalna država koja vodi brigu o najugroženijim skupinama stanovništva u koju svakako spadaju i oboljeli od raka.

Read More

Organizirana borba protiv raka podrazumijeva odgovornost svih, uključujući i građane

Obiteljski je liječnik ključan u prevenciji i ranom otkrivanju bolesti, ali vrlo mu je značajna uloga i tijekom liječenja s obzirom na to da je ono sve više izvanbolničko.

Read More

Kako ‘survajvorica’ pliva u sistemu

To je operirana strana i neudobno mi je. Potužim se. Tehničar me blijedo pogleda i odgovori kako nema veze. Glavno da je njemu udobno jer on radi posao stavljanja kanila što je važno. Doslovno tim riječima!

Read More

Prim. dr. Paula Podolski o utjecaju kemoterapije na mozak

“Nažalost, od raka dojke obolijevaju sve mlađe žene. Prije 20 godina bili smo iznenađeni kad smo imali ženu između 30 i 40 godina oboljelu od raka dojke. Danas to nije izuzetak. Moja je najmlađa pacijentica imala 23 godine, no ima i mlađih.”

Read More

Pronađite nas na društvenim mrežama