DoYoga studio za nas je osmislio program Sattva Yoge, prijavite se

Za sve žene koje su se liječile ili se još uvijek liječe od raka, a dolaze preko Nismo same, program će biti besplatan, a održavat će se svake druge i četvrte srijede u mjesecu. Počinjemo 28. veljače u 16 sati.

Nismo same

Iskusne učiteljice yoge Blaženka Sečkar i Žana Barišić Došen iz zagrebačkog DoYoga studia (Strojarska 22, VMD manji neboder, razina -1) osmislile su poseban program Sattva Yoge za sve nas iz Nismo same.  Program se sastoji od 20 minuta laganih yoga vježbi, 15 minuta tehnike disanja, 15 minuta meditacije i opuštanja te 10 minuta čitanja Vedskog Znanja. Za sve žene koje su se liječile ili se još uvijek liječe od raka, a dolaze preko Nismo same, program Sattva Yoge bit će besplatan, a održavat će se svake druge i četvrte srijede u mjesecu. Prvi sat  je 28. veljače u 16 sati, a svi zainteresirani mogu se prijaviti u inbox na našoj Facebook stranici ili na naš mail nismosame@gmail.com.

Veselimo se Vašem dolasku.

Kao poticaj dijelimo predivno pismo koje su nam uputile drage Žana i Blaženka.

 

Drage žene u Nismo same!

Kada dođe bolest dogode se mnoge promjene u našem organizmu, mentalnom i emotivnom obrascu, našem okruženju i poretku životnih vrijednosti općenito. Da čovjek ne osjeća usamljenost u trenutku kada oboli, prvo treba biti u dobroj vezi sa samim sobom. Ono što je istina jest da oboljenje postaje buđenje i naša prednost nad svim uspavanim dušama koje život uzimaju zdravo za gotovo, kao što smo ga možda i same znale uzeti. Naša se unutarnja svijest naglo budi i kaže nam „sve ovo nema smisla“. I to je istina. Naglo shvaćamo da je sve o čemu smo razmišljale i što smo planirale manje važno od zdravlja i sreće. Upravo to se nalazi duboko u nama i izvor je snage i ljubavi koja nam je potrebna. Kada dotaknemo taj izvor ne možemo biti same, jer sama ne može biti ona iz koje ljubav izvire i koja je stopljena sa sobom.

U bolesti sve prestaje biti važnije od zdravlja i ozdravljenja.

Ozdravljenje.

Tako snažna riječ.

Što je to što je bolesno i treba ozdraviti? Možda neki organ koji je usporio u savršenoj „mašini“ zvanoj tijelo. Pitanje je „postoji li nešto više od te mašine?“. Treba li to „Nešto“ ozdravljenje?

To „Nešto“ nam daje snagu da idemo dalje, da se borimo, da ustanemo. Baš tome treba dati najveću pažnju. I tu, po nama, dolazi Yoga.

Drage žene, sestre, kolegice… niste same. Ima nas kojima je stalo pokloniti vam svoje vrijeme i ljubav da skupa osnažimo ono „Nešto“ u dubini duše da izdrži sve što izdržati mora i na kraju tog puta pronađe ljepotu koja se pojavi onda kada čovjek pomisli da je došao pred zid. Rodi se onda kao Feniks iz pepela… krilima zamahne ljepši i snažniji, prema vrhu!

Pozivamo vas da svake druge i četvrte srijede u mjesecu dođete na sat osmišljen za članice Inicijative Nismo same, nazvan Sattva yoga. Radit ćemo yogu, opuštajuće i antistresne tehnike disanja, meditaciju i čitati malo Vedskog Znanja. S programom počinjemo četvrte srijede u veljači, 28.2.2018 u 16 sati.

Cijeli taj paketić trajat će sat vremena, a činit će se kao vječnost mira. Program je osmišljen za do 15 polaznica po terminu. Pozivamo Vas da se odazovete.

S ljubavlju,

DoYoga studio

 

Pročitajte i ostale članke

Recepti za zdravi obrok by Snježana Slonja

Nakon dijagnoze maligne bolesti Snježana Slonja odlučila je promijeniti način ishrane, a svoje recepte nesebično podijeliti sa svima nama.

Više

Kako pomoći bližnjima koji su izgubili blisku osobu

Riječi nisu uvijek potrebne niti dolaze s lakoćom. Ponekad je dovoljno samo biti uz nekoga.

Više

Kako smo Katarini vratili osmijeh

Nitko kemoterapiju ne može proći sam. Katarina je podršku potražila u Dnevnoj bolnici Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb.

Više

Povodom Hrvatskog dana osviještenosti o debljini donosimo smjernice pravilne prehrane

Iz Udruge za prevenciju prekomjerne težine za čitatelje Nismo same pripremili su smjernice prehrane za oboljele od malignih bolesti.

Više

Nikada ne čekajte

Ne zamišljajte druge ljude, gledajte što čine, jer to je bliže istini, savjetuje naša poznata književnica Sanja Pilić.

Više

Akcija Cost Cares: umrežavanjem stručnjaka do kvalitetnijeg zdravstva

Cilj je projekta izgradnja modela integrirane skrbi koji će biti testiran na više mjesta u EU.

Više

Kad more liječi

More je i puno više od inspiracije umjetnicima. Ono pomaže u liječenju mnogih pa tako i malignih bolesti.

Više

Rizik za srce nakon liječenja raka dojke

Najnovije istraživanje: žene starije od 45 godina koje su se liječile od raka dojke imaju povećan rizik za razvoj kardiovaskularnih bolesti.

Više

Nakon što sam oboljela od raka muči me nesanica. Je li to normalno?

Više od polovice oboljelih od raka tijekom liječenja pati od nesanice, a mnogi probleme sa spavanjem imaju još mjesecima nakon toga.

Više

Završio 3. sastanak udruga pacijenata iz 12 zemalja: Budućnost onkološkog liječenja je u zdravstvenoj skrbi prilagođenoj osobnim potrebama pacijenata

Predavanje je održao i prof. dr. Joseph Gligorov, izvršni direktor Instituta za maligne bolesti Sveučilišta Sorbonne.

Više

Upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti

Kako bismo dobili što jasniju sliku o tome u kojoj je mjeri maligna bolest utjecala na radno-pravni i socioekonomski status osoba oboljelih od raka, Nismo Same i Koalicija udruga u zdravstvu, u suradnji s prim. dr. Bojanom Knežević, specijalisticom medicine rada u KBC-u Zagreb, pokrenuli su upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti, prvi takve vrste u Hrvatskoj.

Read More

Što kad nakon dijagnoze zloćudnog tumora ostaneš bez posla?

Vrijeme je da prestanemo sami sebe lagati i da pogledamo istini u oči. Hrvatska nije socijalna država koja vodi brigu o najugroženijim skupinama stanovništva u koju svakako spadaju i oboljeli od raka.

Read More

Organizirana borba protiv raka podrazumijeva odgovornost svih, uključujući i građane

Obiteljski je liječnik ključan u prevenciji i ranom otkrivanju bolesti, ali vrlo mu je značajna uloga i tijekom liječenja s obzirom na to da je ono sve više izvanbolničko.

Read More

Kako ‘survajvorica’ pliva u sistemu

To je operirana strana i neudobno mi je. Potužim se. Tehničar me blijedo pogleda i odgovori kako nema veze. Glavno da je njemu udobno jer on radi posao stavljanja kanila što je važno. Doslovno tim riječima!

Read More

Prim. dr. Paula Podolski o utjecaju kemoterapije na mozak

“Nažalost, od raka dojke obolijevaju sve mlađe žene. Prije 20 godina bili smo iznenađeni kad smo imali ženu između 30 i 40 godina oboljelu od raka dojke. Danas to nije izuzetak. Moja je najmlađa pacijentica imala 23 godine, no ima i mlađih.”

Read More

Pronađite nas na društvenim mrežama