DoYoga studio za nas je osmislio program Sattva Yoge, prijavite se

Za sve žene koje su se liječile ili se još uvijek liječe od raka, a dolaze preko Nismo same, program će biti besplatan, a održavat će se svake druge i četvrte srijede u mjesecu. Počinjemo 28. veljače u 16 sati.

Nismo same

Iskusne učiteljice yoge Blaženka Sečkar i Žana Barišić Došen iz zagrebačkog DoYoga studia (Strojarska 22, VMD manji neboder, razina -1) osmislile su poseban program Sattva Yoge za sve nas iz Nismo same.  Program se sastoji od 20 minuta laganih yoga vježbi, 15 minuta tehnike disanja, 15 minuta meditacije i opuštanja te 10 minuta čitanja Vedskog Znanja. Za sve žene koje su se liječile ili se još uvijek liječe od raka, a dolaze preko Nismo same, program Sattva Yoge bit će besplatan, a održavat će se svake druge i četvrte srijede u mjesecu. Prvi sat  je 28. veljače u 16 sati, a svi zainteresirani mogu se prijaviti u inbox na našoj Facebook stranici ili na naš mail nismosame@gmail.com.

Veselimo se Vašem dolasku.

Kao poticaj dijelimo predivno pismo koje su nam uputile drage Žana i Blaženka.

 

Drage žene u Nismo same!

Kada dođe bolest dogode se mnoge promjene u našem organizmu, mentalnom i emotivnom obrascu, našem okruženju i poretku životnih vrijednosti općenito. Da čovjek ne osjeća usamljenost u trenutku kada oboli, prvo treba biti u dobroj vezi sa samim sobom. Ono što je istina jest da oboljenje postaje buđenje i naša prednost nad svim uspavanim dušama koje život uzimaju zdravo za gotovo, kao što smo ga možda i same znale uzeti. Naša se unutarnja svijest naglo budi i kaže nam „sve ovo nema smisla“. I to je istina. Naglo shvaćamo da je sve o čemu smo razmišljale i što smo planirale manje važno od zdravlja i sreće. Upravo to se nalazi duboko u nama i izvor je snage i ljubavi koja nam je potrebna. Kada dotaknemo taj izvor ne možemo biti same, jer sama ne može biti ona iz koje ljubav izvire i koja je stopljena sa sobom.

U bolesti sve prestaje biti važnije od zdravlja i ozdravljenja.

Ozdravljenje.

Tako snažna riječ.

Što je to što je bolesno i treba ozdraviti? Možda neki organ koji je usporio u savršenoj „mašini“ zvanoj tijelo. Pitanje je „postoji li nešto više od te mašine?“. Treba li to „Nešto“ ozdravljenje?

To „Nešto“ nam daje snagu da idemo dalje, da se borimo, da ustanemo. Baš tome treba dati najveću pažnju. I tu, po nama, dolazi Yoga.

Drage žene, sestre, kolegice… niste same. Ima nas kojima je stalo pokloniti vam svoje vrijeme i ljubav da skupa osnažimo ono „Nešto“ u dubini duše da izdrži sve što izdržati mora i na kraju tog puta pronađe ljepotu koja se pojavi onda kada čovjek pomisli da je došao pred zid. Rodi se onda kao Feniks iz pepela… krilima zamahne ljepši i snažniji, prema vrhu!

Pozivamo vas da svake druge i četvrte srijede u mjesecu dođete na sat osmišljen za članice Inicijative Nismo same, nazvan Sattva yoga. Radit ćemo yogu, opuštajuće i antistresne tehnike disanja, meditaciju i čitati malo Vedskog Znanja. S programom počinjemo četvrte srijede u veljači, 28.2.2018 u 16 sati.

Cijeli taj paketić trajat će sat vremena, a činit će se kao vječnost mira. Program je osmišljen za do 15 polaznica po terminu. Pozivamo Vas da se odazovete.

S ljubavlju,

DoYoga studio

 

Pročitajte i ostale članke

Maligna bolest najmlađih – Marinino je dijete zauvijek zaspalo

Najteže je kada od maligne bolesti oboli dijete, a smrt djeteta najveća je bol koju roditelj može osjetiti.

Više

Limfedem dojke nakon liječenja karcinoma dojke

Jeste li znali da postoji i limfedem dojke? Sve o tome zna Zrinka Rendić-Miočević, dr. med., specijalistica radioterapije i onkologije.

Više

Kako je Ana pronašla novu sebe

Puno je strepnje u borbi protiv neizvjesne bolesti. No, puno je i pozitivnih priča. Jednu takvu priču ispričala nam je naša Maja Vukoja.

Više

Sve je više žena mlađih od 40 godina kojima je rak dojke dijagnosticiran u trudnoći

Na vaša pitanja odgovara ugledna onkologinja, prim. dr. sc. Paula Podolski, s Klinike za onkologiju KBC-a Zagreb.

Više

Rano liječenje raka dojke

Kada se rak dojke liječi rano, moguće ga je izliječiti.

Više

Hvala svim donatorima – prikupili smo novih 68.429,55 kuna za prijevoz žena na kemoterapiju!

Posebno nas je dirnula podrška učenika 1. c razreda Elektrotehničke škole Split i njihove razrednice Ivane Mihovilović Krce.

Više

Održana završna konferencija o raku “Fight&Win”

U organizaciji Dubravke Šuice, zastupnice u EU parlamentu, u Zagrebu je održana završna konferencija „Fight&Win – Kako se oduprijeti raku?“

Više

Biološka terapija – revolucija u liječenju malignih i upalnih bolesti

Pod nazivom “Vrijednost inovacije u liječenju malignih i upalnih bolesti” 12. prosinca održali smo edukaciju za pacijente.

Više

Budite originalni – stavite pod bor radove pacijenata Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb!

Prodajna izložba radova pacijenata Klinike za psihijatriju postavljena je u predvorju Zelene zgrade na Rebru, a otvorena je od 9 do 14 sati.

Više

Konferencija „Fight&Win“ održana i u Zadru

Nakon Dubrovnika, Splita, Osijeka, Rijeke i Varaždina, konferencija “Fight&Win” u četvrtak, 22. studenoga, održana je u Zadru.

Više

Upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti

Kako bismo dobili što jasniju sliku o tome u kojoj je mjeri maligna bolest utjecala na radno-pravni i socioekonomski status osoba oboljelih od raka, Nismo Same i Koalicija udruga u zdravstvu, u suradnji s prim. dr. Bojanom Knežević, specijalisticom medicine rada u KBC-u Zagreb, pokrenuli su upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti, prvi takve vrste u Hrvatskoj.

Read More

Što kad nakon dijagnoze zloćudnog tumora ostaneš bez posla?

Vrijeme je da prestanemo sami sebe lagati i da pogledamo istini u oči. Hrvatska nije socijalna država koja vodi brigu o najugroženijim skupinama stanovništva u koju svakako spadaju i oboljeli od raka.

Read More

Organizirana borba protiv raka podrazumijeva odgovornost svih, uključujući i građane

Obiteljski je liječnik ključan u prevenciji i ranom otkrivanju bolesti, ali vrlo mu je značajna uloga i tijekom liječenja s obzirom na to da je ono sve više izvanbolničko.

Read More

Kako ‘survajvorica’ pliva u sistemu

To je operirana strana i neudobno mi je. Potužim se. Tehničar me blijedo pogleda i odgovori kako nema veze. Glavno da je njemu udobno jer on radi posao stavljanja kanila što je važno. Doslovno tim riječima!

Read More

Prim. dr. Paula Podolski o utjecaju kemoterapije na mozak

“Nažalost, od raka dojke obolijevaju sve mlađe žene. Prije 20 godina bili smo iznenađeni kad smo imali ženu između 30 i 40 godina oboljelu od raka dojke. Danas to nije izuzetak. Moja je najmlađa pacijentica imala 23 godine, no ima i mlađih.”

Read More

Pronađite nas na društvenim mrežama