I ove godine kupite uskrsne dekoracije s porukom i poduprite rad Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb

Nismo same

Klinika za psihijatriju KBC-a Zagreb tradicionalno i ove godine organizira prodajnu izložbu ukrasa koje su povodom predstojećeg Uskrsa izradile vrijedne ruke pacijenata dnevnih bolnica. U projekt su uključene tri dnevne bolnice koje uz grupne psihoterapije tijekom cijele godine imaju i radne terapije na kojima bolesnici izrađuju razne ukrase i poklone.

Izložba je otvorena čitav tjedan, do 19 travnja, svakoga dana od 9 do 14 sati, smještena je u suterenu Zelene zgrade KBC-a Zagreb, a svi se izloženi radovi mogu kupiti.

“Kao suradnica udruge Nismo same ponosna sam na činjenicu da su, uz ostale, u izradi predmeta sudjelovali, ne samo članovi obitelji oboljelih od malignih bolesti, već i oni koji aktualno boluju od karcinoma, a koji su se u ovo predblagdansko vrijeme nalazili na psihoterapijskom liječenju. I upravo su oni bili najmarljiviji i najveseliji tako da smo ovoga puta čak udvostručili satnicu za radnu terapiju. Neopisivo je zadovoljstvo nakon dugo vremena vidjeti nečiji osmijeh na licu”, rekla je naša suradnica, psihijatrica Maja Vukoja, jedna od organizatora izložbe.

Dodala je kako je neopisivo zadovoljstvo gledati sreću na licima odraslih jer oni su u tim trenucima poput djece. A dječji je osmijeh ono najčišće u nama.

“Jedan se pacijent nakon puno godina vratio slikanju, a gospođa koja je izgubila supruga, šivanju. Neki su otkrili nove talente. A sve uz druženje i šalu”, otkrila nam je psihijatrica Vukoja te naglasila da među pacijentima koji su izrađivali ukrase za izložbu ima osoba različitih vjera, pa i ateista, ali postoji nešto iznad vjere, granica i predrasuda.

“Postoje ljubav i tolerancija. Postoji čovjek. A čovjek je stvaran. Svi oni jednog dana odu svojim putem i rastanci su često obostrano teški i emotivni, ali njihova djela, u koja su utkali sebe, ostaju. I nadam se da će i posjetitelji izložbe to osjetiti. Nama je ovo zasigurno jedna od posebnijih izložbi jer je u nju utkano puno boli, borbe i probuđene nade”, zaključila je psihijatrica Vukoja.

 

Pročitajte i ostale članke

Prije kemoterapije i zračenja obavezno posjetite stomatologa

Iznimno je važno da liječenju kemoterapijom pristupite sa zdravom usnom šupljinom.

Više

Onkološka škola života

Jesu li i zašto osobe oboljele od malignih bolesti najzahvalniji pacijenti? Ne propustite najnoviju kolumnu naše suradnice, psihijatrice Maje Vukoje.

Više

Bolest kao učiteljica života

Nova kolumna naše suradnice, psihijatrice Maje Vukoje, u kojoj autorica navodi što sve od osoba oboljelih od malignih bolesti možemo naučiti o životu.

Više

Kada nada nikne iz najveće tuge

Nova priča naše suradnice, psihijatrice Maje Vukoje, o tome zašto se slomimo onda kada to najmanje očekujemo i kako izaći iz takvog stanja.

Više

Kuhajte zdravo s Ljiljanom Pranjić

Ako vas privlači biljna prehrana, a nemate ideju što kuhati, posegnite za receptima Ljiljane Pranjić, naše vječne inspiracije.

Više

99 posto anketiranih: Da, želimo da se projekt „Nisi sama – pitaj bez srama!“ nastavi i u 2020.!

Pitali smo vas želite li da se projekt „Nisi sama – pitaj bez srama!“, koji naša udruga u suradnji s psihijatrom Majom Vukoja provodi od 2018. godine, nastavi i u 2020. Hvala svima koji su ispunili anketu.

Više

Lila tjedan: Svaka treća žena mlađa od 34 godine je HPV pozitivna!

U sklopu prvog u nizu MedTalka, posvećenog „Lila tjednu – Tjednu ženskog zdravlja“, koju udruga Nismo same provodi od 2017. godine, sudionici su analizirali prošlogodišnje rezultate te donijeli zajedničke odluke vezane uz ovogodišnje aktivnosti.

Više

Nabavite svoju „Nisi sama – ideš s nama!“ majicu s potpisom Jurja Zigmana

Humanitarnoj akciji mogu se pridružiti svi građani, i to u trajanju od 4. prosinca do 28. veljače 2020.

Više

Hvala medijima na podršci knjizi “Nismo same”

Na Interliberu je 13. studenoga promovirana knjiga „Nismo same“ objavljena u izdanju Profila.

Više

I ove godine na Rebru prodajna izložba božićnih ukrasa koje su izradili pacijenti

Izložba će biti postavljena u predvorju Zelene zgrade, od 25. do 29. studenoga, od 9 do 14 sati.

Više

Upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti

Kako bismo dobili što jasniju sliku o tome u kojoj je mjeri maligna bolest utjecala na radno-pravni i socioekonomski status osoba oboljelih od raka, Nismo Same i Koalicija udruga u zdravstvu, u suradnji s prim. dr. Bojanom Knežević, specijalisticom medicine rada u KBC-u Zagreb, pokrenuli su upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti, prvi takve vrste u Hrvatskoj.

Read More

Što kad nakon dijagnoze zloćudnog tumora ostaneš bez posla?

Vrijeme je da prestanemo sami sebe lagati i da pogledamo istini u oči. Hrvatska nije socijalna država koja vodi brigu o najugroženijim skupinama stanovništva u koju svakako spadaju i oboljeli od raka.

Read More

Organizirana borba protiv raka podrazumijeva odgovornost svih, uključujući i građane

Obiteljski je liječnik ključan u prevenciji i ranom otkrivanju bolesti, ali vrlo mu je značajna uloga i tijekom liječenja s obzirom na to da je ono sve više izvanbolničko.

Read More

Kako ‘survajvorica’ pliva u sistemu

To je operirana strana i neudobno mi je. Potužim se. Tehničar me blijedo pogleda i odgovori kako nema veze. Glavno da je njemu udobno jer on radi posao stavljanja kanila što je važno. Doslovno tim riječima!

Read More

Prim. dr. Paula Podolski o utjecaju kemoterapije na mozak

“Nažalost, od raka dojke obolijevaju sve mlađe žene. Prije 20 godina bili smo iznenađeni kad smo imali ženu između 30 i 40 godina oboljelu od raka dojke. Danas to nije izuzetak. Moja je najmlađa pacijentica imala 23 godine, no ima i mlađih.”

Read More

Pronađite nas na društvenim mrežama