I ove godine kupite uskrsne dekoracije s porukom i poduprite rad Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb

Nismo same

Klinika za psihijatriju KBC-a Zagreb tradicionalno i ove godine organizira prodajnu izložbu ukrasa koje su povodom predstojećeg Uskrsa izradile vrijedne ruke pacijenata dnevnih bolnica. U projekt su uključene tri dnevne bolnice koje uz grupne psihoterapije tijekom cijele godine imaju i radne terapije na kojima bolesnici izrađuju razne ukrase i poklone.

Izložba je otvorena čitav tjedan, do 19 travnja, svakoga dana od 9 do 14 sati, smještena je u suterenu Zelene zgrade KBC-a Zagreb, a svi se izloženi radovi mogu kupiti.

“Kao suradnica udruge Nismo same ponosna sam na činjenicu da su, uz ostale, u izradi predmeta sudjelovali, ne samo članovi obitelji oboljelih od malignih bolesti, već i oni koji aktualno boluju od karcinoma, a koji su se u ovo predblagdansko vrijeme nalazili na psihoterapijskom liječenju. I upravo su oni bili najmarljiviji i najveseliji tako da smo ovoga puta čak udvostručili satnicu za radnu terapiju. Neopisivo je zadovoljstvo nakon dugo vremena vidjeti nečiji osmijeh na licu”, rekla je naša suradnica, psihijatrica Maja Vukoja, jedna od organizatora izložbe.

Dodala je kako je neopisivo zadovoljstvo gledati sreću na licima odraslih jer oni su u tim trenucima poput djece. A dječji je osmijeh ono najčišće u nama.

“Jedan se pacijent nakon puno godina vratio slikanju, a gospođa koja je izgubila supruga, šivanju. Neki su otkrili nove talente. A sve uz druženje i šalu”, otkrila nam je psihijatrica Vukoja te naglasila da među pacijentima koji su izrađivali ukrase za izložbu ima osoba različitih vjera, pa i ateista, ali postoji nešto iznad vjere, granica i predrasuda.

“Postoje ljubav i tolerancija. Postoji čovjek. A čovjek je stvaran. Svi oni jednog dana odu svojim putem i rastanci su često obostrano teški i emotivni, ali njihova djela, u koja su utkali sebe, ostaju. I nadam se da će i posjetitelji izložbe to osjetiti. Nama je ovo zasigurno jedna od posebnijih izložbi jer je u nju utkano puno boli, borbe i probuđene nade”, zaključila je psihijatrica Vukoja.

 

Pročitajte i ostale članke

Kako smo Katarini vratili osmijeh

Nitko kemoterapiju ne može proći sam. Katarina je podršku potražila u Dnevnoj bolnici Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb.

Više

Povodom Hrvatskog dana osviještenosti o debljini donosimo smjernice pravilne prehrane

Iz Udruge za prevenciju prekomjerne težine za čitatelje Nismo same pripremili su smjernice prehrane za oboljele od malignih bolesti.

Više

Nikada ne čekajte

Ne zamišljajte druge ljude, gledajte što čine, jer to je bliže istini, savjetuje naša poznata književnica Sanja Pilić.

Više

Kako se nositi s malignom bolešću

Kako se nositi s poricanjem, ljutnjom, strahom, krivnjom i drugim osjećajima koji vas obuzimaju dok učite kako se suočiti s rakom.

Više

Pazite što pretražujete, dr. Google nije uvijek u pravu!

Ne vjerujte svim informacijama na internetu! Postoje stranice koje sadrže lažne informacije i mogu vas navesti na krive odluke.

Više

I ove godine kupite uskrsne dekoracije s porukom i poduprite rad Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb

Izložba je otvorena do 19 travnja, od 9 do 14 sati, u suterenu Zelene zgrade KBC-a Zagreb, a svi se izloženi radovi mogu kupiti.

Više

Zašto neki liječnici svojom komunikacijom pacijente osnažuju, a drugi ih unizuju

Sandra Karabatić, glavna sestra Zavoda za tumore pluća Klinike za plućne bolesti Jordanovac, izdala je knjigu o komunikaciji u zdravstvu.

Više

Podržite nas, u tijeku je nova humanitarna akcija za naš projekt prijevoza žena na kemoterapiju!

Na Dan narcisa, prvi dan akcije, za prijevoz smo prikupili iznimno vrijednih 19.647,10 kuna i tri eura. Doniraj i ti!

Više

Slavimo drugi rođendan i nagrađujemo!

Za naš 2. rođendan pobrojali smo najvažnije datume i trenutke u drugoj godini našeg rada.

Više

Povodom Hrvatskog dana osviještenosti o debljini donosimo smjernice pravilne prehrane

Iz Udruge za prevenciju prekomjerne težine za čitatelje Nismo same pripremili su smjernice prehrane za oboljele od malignih bolesti.

Više

Upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti

Kako bismo dobili što jasniju sliku o tome u kojoj je mjeri maligna bolest utjecala na radno-pravni i socioekonomski status osoba oboljelih od raka, Nismo Same i Koalicija udruga u zdravstvu, u suradnji s prim. dr. Bojanom Knežević, specijalisticom medicine rada u KBC-u Zagreb, pokrenuli su upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti, prvi takve vrste u Hrvatskoj.

Read More

Što kad nakon dijagnoze zloćudnog tumora ostaneš bez posla?

Vrijeme je da prestanemo sami sebe lagati i da pogledamo istini u oči. Hrvatska nije socijalna država koja vodi brigu o najugroženijim skupinama stanovništva u koju svakako spadaju i oboljeli od raka.

Read More

Organizirana borba protiv raka podrazumijeva odgovornost svih, uključujući i građane

Obiteljski je liječnik ključan u prevenciji i ranom otkrivanju bolesti, ali vrlo mu je značajna uloga i tijekom liječenja s obzirom na to da je ono sve više izvanbolničko.

Read More

Kako ‘survajvorica’ pliva u sistemu

To je operirana strana i neudobno mi je. Potužim se. Tehničar me blijedo pogleda i odgovori kako nema veze. Glavno da je njemu udobno jer on radi posao stavljanja kanila što je važno. Doslovno tim riječima!

Read More

Prim. dr. Paula Podolski o utjecaju kemoterapije na mozak

“Nažalost, od raka dojke obolijevaju sve mlađe žene. Prije 20 godina bili smo iznenađeni kad smo imali ženu između 30 i 40 godina oboljelu od raka dojke. Danas to nije izuzetak. Moja je najmlađa pacijentica imala 23 godine, no ima i mlađih.”

Read More

Pronađite nas na društvenim mrežama