Ivana Kalogjera govornica na TEDx Zagreb Women konferenciji

 

Ususret desetoj obljetnici djelovanja zagrebački TEDxZagreb entuzijasti priprimili su novo izdanje TEDxZagrebWomen konferencije pod nazivom SUNCOKRET, na kojoj će govoriti i predsjednica Nismo same Ivana Kalogjera.

Konferencija će biti održana u subotu, 7. prosinca, u Kulturnom centru Travno, a svojim govorima, koje pripremaju već neko vrijeme, inspirirat će vas MiladaPrivora, stručnjakinja za poslovni i diplomatski protokol i kulturu ponašanja; dramaturginja TeaMatanović; poduzetnica MihaelaBrijakGutierrez; stručnjakinja za EU projekte NataliaZielinska; novinarka i aktivistica IvanaKalogjera; arhitektica MajaBručić; pjesnikinja DarijaBrnić; psihologinja EnaRajić i bloger DomagojJakopovićRibafish.

Nakon govora slijedi kratak predah uz večeru na kojoj vas čeka red svježih tjestenina, red slastica i red iznenađenja. 

Završnica večernjeg druženja pripada talentiranoj glumici MadiPeršić koja će izvesti svoju traženu i hvaljenu predstavu inspiriranu velikom zagrebačkom legendom Žuži Jelinek. 

Početak događaja je u 16 sati, a vrata za registraciju publike se otvaraju u 15:15 sati.

Ulaznice potražite na entrio.hr.  

Ovo je trideseti događaj od 2010. godine kada je u Muzeju suvremene umjetnosti TEDxZagreb tim entuzijasta organizirao prvi takav događaj u Hrvatskoj. Iza vrijednih volontera danas je 168 govornika, izvođača i glazbenika čije je objavljene video govore na YouTube vidjelo gotovo tri milijuna gledatelja. Ulaznice potražite na Entrio.hr sustavu, a više informacija na www.tedxzagreb.com.

O događaju

Suncokret poznajemo kao cvijet koji se okreće prema suncu kao izvoru svoje energije za rast i razvoj. Njegova snalažljivost da pronađe najbolje za sebe samo je mala usporedba prirode i čovjeka. Ali, kada smo to onda skrenuli s tog prirodnog puta? Znamo li još uvijek što nam je ustvari važno u životu? Možemo li se vratiti u sklad s prirodom, sačuvati planet, zdravlje i dugovječnost? Priroda je razumno i logično uredila hranidbeni lanac kojim se služimo od postanka života na planeti. Čovjek je pak prirodno i razumno želio više kao najinteligentnija vrsta na Zemlji. Definirao je znanost, otkrio tehnologije i postavio novac kao temelj vrijednosti. U doba blagostanja i radosti želimo vas potaknuti da ponovo osjetite zov prirode i osjećate se kao čovjek na Zemlji.

TED je najveća globalna platforma za promociju ideja vrijednih širenja preko koje od 1984. godine brojni ugledni ili potpuno nepoznati inspirativni govornici predstavljaju svoja djela, projekte, vizije i mišljenja kojima žele svijet učiniti boljim lišene tema vezanih uz politiku, religiju, pseudoznanost, bez direktne promocije. Kao posljedica popularnosti i utjecaja na svjetsku publiku 2009. godine pokrenut je projekt TEDx kao zajednica lokalnih samopismostalno organiziranih događaja koji se realiziraju u skladu s vrlo detaljnom licencom neprofitne TED organizacije. Događaje neprofitno pripremaju i realiziraju lokalni entuzijasti volonteri uz podršku partnera i publike.

TEDxZagreb je najaktivniji i najstariji team TED entuzijasta aktivan u Hrvatskoj još od 2010. godine, a iza nas je trideset događaja na kojima je prisustvovalo više od osam tisuća gledatelja na kojima smo predstavili 168 inspirativnih nastupa, a snimke istih je online pogledalo gotovo 3 milijuna gledatelja.

TEDx događaji su mjesto susreta, umrežavanja, inovacija, a naši brojni govornici postaju uzor, smjernica i poticaj za promjene u raznim područjima našeg života. Upravo zbog toga se uz naš brand često vezuju ljudi, ali i tvrtke koje su inspiracija za pozitivan rast i boljitak zajednice.

 

 

Pročitajte i ostale članke

Kada nada nikne iz najveće tuge

Nova priča naše suradnice, psihijatrice Maje Vukoje, o tome zašto se slomimo onda kada to najmanje očekujemo i kako izaći iz takvog stanja.

Više

Kuhajte zdravo s Ljiljanom Pranjić

Ako vas privlači biljna prehrana, a nemate ideju što kuhati, posegnite za receptima Ljiljane Pranjić, naše vječne inspiracije.

Više

Recepti za zdravi obrok by Snježana Slonja

Nakon dijagnoze maligne bolesti Snježana Slonja odlučila je promijeniti način ishrane, a svoje recepte nesebično podijeliti sa svima nama.

Više

Kako pomoći bližnjima koji su izgubili blisku osobu

Riječi nisu uvijek potrebne niti dolaze s lakoćom. Ponekad je dovoljno samo biti uz nekoga.

Više

Kako smo Katarini vratili osmijeh

Nitko kemoterapiju ne može proći sam. Katarina je podršku potražila u Dnevnoj bolnici Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb.

Više

Otkriće znanstvenika s MIT-a: Računalni program upozorava koja je žena u opasnosti da oboli od raka dojke

Na jednom od najboljih svjetskih sveučilišta kreirali su računalni program koji iz mamografskih snimki može očitati hoće li se u idućih pet godina u nekom tkivu razviti rak dojke ili neće.

Više

Ivana Kalogjera govornica na TEDx Zagreb Women konferenciji

TEDxZagrebWomen konferencija održava se subotu, 7. prosinca, u Kulturnom centru Travno. Početak je u 16 sati, a ulaznice potražite na eventim.hr.

Više

U Hrvatskoj još uvijek mnoge žene nakon mastektomije ne žele nove grudi

Na vaša pitanja o rekonstrukciji dojke odgovara plastični kirurg dr. sc. Andrej Roth, s Klinicke za tumore KBC-a Sestara milosrdnica.

Više

Sve što trebate znati o trostruko negativnom raku dojke

Prema medicinskoj literaturi, trostruko negativni rak dojke prvi se put spominje u listopadu 2005. godine.

Više

Zagreb će razvijati nove socijalne usluge

U organizaciji Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, u Zagrebu je održana konferencija pod nazivom „Znanost susreće regije“.

Više

Upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti

Kako bismo dobili što jasniju sliku o tome u kojoj je mjeri maligna bolest utjecala na radno-pravni i socioekonomski status osoba oboljelih od raka, Nismo Same i Koalicija udruga u zdravstvu, u suradnji s prim. dr. Bojanom Knežević, specijalisticom medicine rada u KBC-u Zagreb, pokrenuli su upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti, prvi takve vrste u Hrvatskoj.

Read More

Što kad nakon dijagnoze zloćudnog tumora ostaneš bez posla?

Vrijeme je da prestanemo sami sebe lagati i da pogledamo istini u oči. Hrvatska nije socijalna država koja vodi brigu o najugroženijim skupinama stanovništva u koju svakako spadaju i oboljeli od raka.

Read More

Organizirana borba protiv raka podrazumijeva odgovornost svih, uključujući i građane

Obiteljski je liječnik ključan u prevenciji i ranom otkrivanju bolesti, ali vrlo mu je značajna uloga i tijekom liječenja s obzirom na to da je ono sve više izvanbolničko.

Read More

Kako ‘survajvorica’ pliva u sistemu

To je operirana strana i neudobno mi je. Potužim se. Tehničar me blijedo pogleda i odgovori kako nema veze. Glavno da je njemu udobno jer on radi posao stavljanja kanila što je važno. Doslovno tim riječima!

Read More

Prim. dr. Paula Podolski o utjecaju kemoterapije na mozak

“Nažalost, od raka dojke obolijevaju sve mlađe žene. Prije 20 godina bili smo iznenađeni kad smo imali ženu između 30 i 40 godina oboljelu od raka dojke. Danas to nije izuzetak. Moja je najmlađa pacijentica imala 23 godine, no ima i mlađih.”

Read More

Pronađite nas na društvenim mrežama