Kako je prošao prvi tjedan portala “Nismo same”?

Naših prvih tjedan dana proletjelo je u čas. Zahvalne smo našim lavicama, ali i svima drugima na podršci, savjetima i povratnim informacijama. Posebno se zahvaljujemo i medijima koji su prepoznali važnost ove inicijative. Prvi je tjedan bio prepun ugodnih iznenađenja, novih ideja i poznanstava, ali i napornoga rada. Donosimo pregled tjedna i s razlogom se veselimo onima se koji slijede.

14.
OŽUJKA, 2017.

“Nismo same”, stranica za podršku ženama koje su pobijedile malignu bolest ili se liječe od nje, predstavljena je 7. ožujka. Stranica je nastala kao zamisao Ivane Kalogjere, dugogodišnje novinarke, kojoj je u 52. godini dijagnosticiran rak.

POČETNA - Nismo same

Novinarka sam i majka troje djece. Od studentskih dana za život zarađujem pišući. Petnaest godina bila sam zaposlena u Večernjem listu, a idućih 11 u Jutarnjem. Specijalizirala sam se za teme iz područja obrazovanja i znanosti. Nekako sam uvijek plivala protiv struje. Kada mi je 2015.

“Saznavši svoju dijagnozu suočila sam se sa strahom i neizvjesnošću te sam prvo otišla na internet potražiti iskustva, priče ili savjete drugih žena koje su kroz to prošle. Postojali su članci na engleskom jeziku, strani forumi i nekoliko naših blogova, ali nije postojalo jedinstveno mjesto na kojem bi žene mogle crpiti snagu za borbu s bolešću” – rekla je Ivana Kalogjera opisujući razloge zbog kojih je odlučila pokrenuti mrežnu stranicu koja je zamišljena kao kombinacija intimnih, dirljivih ispovijesti oboljelih žena u obliku njihova dnevnika i servisa za podršku oboljelima.

Pokrenuti su odmah profili na društvenim mrežama Facebook, YouTube i Google+.

www.nismosame.com

Često se mi oboljele od raka osjećamo neshvaćeno i usamljeno u svojoj borbi. Ipak, od danas možemo reći "Nismo same"! Dijelite, komentirajte i...

Nismo same - Google+

Stranica za podršku ženama koje su pobijedile malignu bolest ili se liječe od nje

Nismo same

Pokažimo da iako smo bolesne nismo bespomoćne. Pružite drugima podršku i savjet, pokažite od kuda dolazi vaša snaga. Podjelite svoju priču s drugima i pomozi...

Nešto kasnije otvorili smo i profile na Twitteru i Instagramu

Nismo same on Twitter

Svaki je dan dobar dan za napraviti dobru stvar. Recimo, zapratiti nas jer se bavimo vrlo važnom temom i trebamo podršku. Molimo RT! Hvala! https://t.co/PRC2RTiR01

Nismo Same (@nismosame) * Instagram photos and videos

0 Followers, 1 Following, 0 Posts - See Instagram photos and videos from Nismo Same (@nismosame)

Rekacije su bile predivne i ohrabrujuće!

Žene s misijom: sretan vam start na novom ...

Žene s misijom: sretan vam start na novom početku! I nastavite živjeti kao pobjednice.

Ivanka Nikolić - Drage moje, vi koje se borite, koje ste... | Facebook

Drage moje, vi koje se borite, koje ste se izborile, vi koje ste zdrava podrška, pogledajte i podržite izvrsnu ideju naše Lavice Ivana Kalogjera...jer...

Elvira Krulic - Ceatitkw na osnutku i sretno u daljnjem... | Facebook

Ceatitkw na osnutku i sretno u daljnjem radu!!!

No, ono što dodatno veseli je da su i mediji prepoznali važnost projekta. Gotovo da nije bilo portala ili novine koja nije prenjela vijest o otvaranju stranice.

hina.hr

HINA vijesti

HRVATSKA NOVINARKA KOJA SE BORI S TEŠKOM BOLESTI POKRENULA STRANICU ZA POMOĆ 'Nitko ne smije biti sam, zato postoji ova stranica'

Ivana Kalogjera, majka troje djece, prije dvije godine saznala je da boluje od raka dojke. Premda je redovno išla na kontrole, od mamografije na dalje, jedan petak poslijepodne nazvao ju je liječnik s novim nalazima koji nisu bili dobri.

"Nismo same" - podrška ženama oboljelima od malignih bolesti

„Nismo same" nova je web stranica prije svega namijenjena ženama oboljelima od raka, članovima njihove obitelji i prijateljima. Stranicu, koja je od danas (7. ožujka) dostupna javnosti na adresi www.nismosame.com pokrenula je Ivana Kalogjera, dugogodišnja novinarka koja se prije godinu i pol dana i sama suočila s dijagnozom raka dojke.

'Nismo same' web stranica za žene oboljele od malignih bolesti

'Nismo same' nova je web stranica prvenstveno namijenjena ženama oboljelima od raka, članovima njihove obitelji i prijateljima, koja je od utorka, 7. ožujka, dostupna javnosti na adresi www.nismosame.com. Stranicu je pokrenula Ivana Kalogjera, dugogodišnja novinarka koja se prije godinu i pol dana i sama suočila s dijagnozom raka dojke.

Novinarka Ivana Kalogjera pokrenula portal Nismo same- za oboljele žene

Novinarka Ivana Kalogjera, pokrenula je portal Nismo same koji se obraća svima koji trebaju podršku kao i onima koji žele pružiti podršku oboljelima od malignih bolesti. Na uvodnoj stranici novog portala nalazi se motivirajuća poruka za sve kojima je podrška potrebna: Pokažimo da iako smo bolesne nismo bespomoćne.

Nismo same: Web stranica za žene oboljele od malignih bolesti

Stranicu je pokrenula Ivana Kalogjera, dugogodišnja novinarka koja se prije godinu i pol dana i sama suočila s dijagnozom raka dojke ZAGREB "Nismo same" nova je web stranica prvenstveno namijenjena ženama oboljelima od raka, članovima njihove obitelji i prijateljima, koja je od utorka, 7. ožujka, dostupna javnosti na adresi www.nismosame.com.

Stranica 'Nismo sami' pomaže ženama oboljelima od raka

Nakon što joj je u svibnju 2015. godine dijagnosticiran rak dojke Ivana Kalogjera Brkić odlučila je kako neće sjediti skrštenih ruku. Tijekom borbe protiv raka shvatila je kako ne postoji javno dostupan prostor na kojem bi se mogla razmjenjivati iskustva, podijeliti zabrinutost, naći priče koje bude nadu...

"Nismo same" - nova stranica za žene oboljele od malignih bolesti

„Nismo same" nova je web stranica prije svega namijenjena ženama oboljelima od raka, članovima njihove obitelji i prijateljima. Stranicu, koja je od danas (7. ožujka) dostupna javnosti na adresi www.nismosame.com pokrenula je Ivana Kalogjera, dugogodišnja novinarka koja se prije godinu i pol dana i sama suočila s dijagnozom raka dojke.

Na Dan žena predstavljamo jednu vrlo snažnu Hrvaticu: Oboljele od raka više niste same!

Od trenutka kada mi je u svibnju 2015. bio dijagnosticiran rak dojke mučila me misao kako spojiti moje dugogodišnje novinarsko iskustvo, ono što ja jesam, jer novinarstvo je uvijek bila moja najveća ljubav, sa životnim iskustvom koje sam stekla liječeći se od raka, a što me je definitivno učinilo drugačijom.

Stranica 'Nismo same' pomaže ženama oboljelima od raka

Nova stranica za podršku ženama koje su pobijedile malignu bolest ili se liječe od nje

Novinarka Ivana Kalogjera pokrenula portal

"Nismo same" nova je web stranica prvenstveno namijenjena ženama oboljelima od raka, članovima njihove obitelji i prijateljima, koja je od danas dostupna javnosti na adresi www.nismosame.com. Stranicu je pokrenula Ivana Kalogjera, dugogodišnja novinarka koja se prije godinu i pol dana i sama suočila s dijagnozom raka dojke.

Nismo same: 'Na ovoj stranici svi mogu naći podršku i pomoć'

Tek kad sam oboljela od raka shvatila sam s kojim se sve problemima susreću žene s tom bolesti. U sustavu postoji puno problema kojih sam postala svjesna tek nakon dijagnoze, a sada kada sam nakon dvije godine borbe uspjela izaći kao pobjednica odlučila sam pomoći svim ženama koje se nalaze u istoj situaciji, priča novinarka Ivana Kalogjera, koja je prije dvije godine oboljela od raka dojke, a ovih je dana pokrenula web stranicu Nismo same.

Ivana Kalogjera pokrenula portal Nismo same, za podršku ženama oboljelim od malignih bolesti.

Kada sam se razboljela, prvo sam otišla na internet potražiti savjet, podršku ili barem priču žene koja je već prošla kroz ono što me čeka. Priču koja budi nadu, mjesto na kojem mogu podijeliti svoju zabrinutost ili upoznati nekoga tko ima istu dijagnozu kao i ja. Nisam našla takvo mjesto.

Web stranica za žene oboljele od malignih bolesti "Nismo same" - Prigorski.hr

"Nismo same" nova je web stranica prvenstveno namijenjena ženama oboljelima od raka, članovima njihove obitelji i prijateljima, koja je od utorka, 7. ožujka, dostupna javnosti na adresi www.nismosame.com. Stranicu je pokrenula Ivana Kalogjera, dugogodišnja novinarka koja se prije godinu i pol dana i sama suočila s dijagnozom raka dojke.

"Nismo same" - nova mrežna stranica za žene oboljele od malignih bolesti | ZG-magazin

Nismo same, nova je mrežna stranica prije svega namijenjena ženama oboljelima od raka, članovima njihove obitelji i prijateljima. Stranicu, koja je od danas (7. ožujka) dostupna javnosti na adresi www.nismosame.com pokrenula je Ivana Kalogjera, dugogodišnja novinarka koja se prije godinu i pol dana i sama suočila s dijagnozom raka dojke.

Nismo same: "Na ovoj stranici svi mogu naći podršku i pomoć"

Stranicu Nismo same pokrenula je novinarka Ivana Kalogjera, koja se i sama borila sa rakom dojke Tek kad sam oboljela od raka shvatila sam s kojim se sve problemima susreću žene s tom bolesti.

'Nismo same' nova je web stranica prije svega namijenjena ženama oboljelima od raka, njihovim obiteljima i prijateljima

Stranicu, koja je od danas dostupna javnosti na adresi www.nismosame.com pokrenula je Ivana Kalogjera, dugogodišnja novinarka koja se prije godinu i pol dana i sama suočila s dijagnozom raka dojke ...

MEDIA DAILY: Novinarka Ivana Kalogjera pokrenula portal Nismo same; Međunarodna federacija novinara poziva na globalnu akciju za rodnu jednakost - FairpressHR

Dugogodišnja novinarka naša dva najveća dnevnika Večernjeg lista i Jutarnjeg lista te jedno vrijeme glasnogovornica Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Ivana Kalogjera, pokrenula je portal Nismo same koji se obraća svima koji trebaju podršku kao i onima koji žele pružiti podršku oboljelima od malignih bolesti.

„Nismo same" - nova stranica za žene oboljele od malignih bolesti

Dubrovkinja Dubravka Škurla koja je ispred kamere dubrovnikTV.net-a otvoreno progovorila o teškoj bolesti kroz koju je prošla, te vremenu rehabilitacije i liječenja od više vrsta tumora, jedna je od žena koje će moći biti primjerom svima onima koje se nađu u istoj životnoj situaciji, a koja je bila sudionikom novog medijskog projekta.

'Nismo same' - podrška ženama oboljelima od raka

'Nismo same' nova je web stranica prije svega namijenjena ženama oboljelima od raka, članovima njihovih obitelji i prijateljima. Stranicu, koja je od danas (7. ožujka) dostupna javnosti na adresi www.nismosame.com pokrenula je Ivana Kalogjera, dugogodišnja novinarka koja se prije godinu i pol dana i sama suočila s dijagnozom raka dojke.

U tih je tjedan dana Ivana gostovala i u nekoliko emisija…

24sata

Motivacija i inspiracija za sve: Majka troje djece Ivana koja se bori s rakom osnovala je stranicu za pomoć svim ženama! Gošća u studiju: Ivana Kalogjera Voditeljica: Alenka Ožbolt

Isti i različiti - Međunarodni dan žena :: Hrvatski radio

Međunarodni je dan žena, nekad smo ga zvali osmi mart. U večernjim satima u Zagrebu je održan Noćni marš žena kojega je kao i druge ženske inicijative uz današnji dan financirala zaklada Solidarna. d\ltrpar

Podrška koju smo dobili dokazala je da uistinu nismo same! Hvala svima! Ohrabrene pozitivnim reakcijama, krećemo samouvjereno u nove izazove – zajedno s vama!