Obilježite s nama treći Lila tjedan – Budite sebi prve!

Nismo same

Došlo je vrijeme i za naš treći LILA TJEDAN – TJEDAN ŽENSKOG ZDRAVLJA. Ove godine obilježit ćemo ga od 6. do 12. svibnja, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva, a u suradnji s velikim brojem institucija: KBC-om Zagreb, KBC-om „Sestre milosrdnice“, KBC-om Split, KBC-om Rijeka, KBC-om Osijek, OB „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku, NZJZ Splitsko-dalmatinske županije, NZJZ „Dr. Andrija Štampar“, ZZJZ Osječko-baranjske županije i tvrtkom Roche.  

Što vas sve očekuje za vrijeme ovogodišnjeg LILA TJEDNA najavit ćemo na konferenciji za novinare koja će se održati u petak, 26. travnja, u Hrvatskom novinarskom domu, Perkovčeva 2, s početkom u 10 sati.

Tom će prigodom o važnosti prevencije, učestalosti pojavnosti raka dojke, jajnika i vrata maternice, metodama liječenja, o tome gdje je danas Hrvatska na karti Europe, kada je riječ o ovim bolestima, govoriti naši gosti:  

  • prof. dr. sc. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb
  • prim. dr. sc. Višnja Matković, voditeljica Odjela za radioterapiju i kemoterapiju Zavoda za ginekološku onkologiju KBC-a Zagreb
  • Željka Josić, dr. med., spec. ginekologije i opstetricije, OB “Dr. Ivo Pedišić” Sisak
  • dr. Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”
  • prof. dr. sc. Jasmina Vraneš, prim. dr. med., voditeljica Službe za kliničku mikrobiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”
  • Siniša Varga, dr. med. dent. spec., predsjednik neformalne skupine saborskih zastupnika „zastupnici protiv raka“ 

O svojim iskustvima u liječenju govorit će i bolesnice kojima je bio dijagnosticiran karcinom, a konferenciju će voditi Ivana Kalogjera, pokretačica portala i udruge „Nismo same“.

Priključite nam se i Vi! Dođite i saznajte iz prve ruke što smo Vam sve pripremili u našem i  Vašem LILA TJEDNU. 

A novosti je jako puno. Prva i najvažnija jest ta da će ove godine LILA TJEDAN – TJEDAN ŽENSKOG ZDRAVLJA, osim u KBC-u Zagreb, biti obilježen i u KBC-u „Sestre milosrdnice“, KBC-u Split, KBC-u Rijeka, KBC-u Osijek te u OB „Dr. Ivo Pedišić“, a tijekom kojega će, od 6. do 12. svibnja, biti organizirano besplatno testiranje na HPV – bez uputnice i narudžbe – i to za čak 1200 žena!

Cilj je naše kampanje osvijestiti žene koliko je važno kontinuirano kontrolirati zdravlje da se bolest, ako ona postoji, otkrije u ranoj fazi kada je izlječiva.  

To da nemamo vremena za sebe, jer moramo brinuti o djeci, partnerima, roditeljima, provesti cijeli dan na poslu, što mnoge žene navode kao razlog neodazivanja na preventivne preglede, a što je nama bio i jedan od glavnih poticaja za kampanju, samo su izgovori za koje nema opravdanja.

Vjerujemo da se oko toga slažemo. Zato, odazovite se našem pozivu, dođite na testiranje! Čekamo Vas!

                                                                Pregledajte se, budite sebi prve!

 

Pročitajte i ostale članke

Kuhajte zdravo s Ljiljanom Pranjić

Ako vas privlači biljna prehrana, a nemate ideju što kuhati, posegnite za receptima Ljiljane Pranjić, naše vječne inspiracije.

Više

Recepti za zdravi obrok by Snježana Slonja

Nakon dijagnoze maligne bolesti Snježana Slonja odlučila je promijeniti način ishrane, a svoje recepte nesebično podijeliti sa svima nama.

Više

Kako pomoći bližnjima koji su izgubili blisku osobu

Riječi nisu uvijek potrebne niti dolaze s lakoćom. Ponekad je dovoljno samo biti uz nekoga.

Više

Kako smo Katarini vratili osmijeh

Nitko kemoterapiju ne može proći sam. Katarina je podršku potražila u Dnevnoj bolnici Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb.

Više

Povodom Hrvatskog dana osviještenosti o debljini donosimo smjernice pravilne prehrane

Iz Udruge za prevenciju prekomjerne težine za čitatelje Nismo same pripremili su smjernice prehrane za oboljele od malignih bolesti.

Više

Revolucija u liječenju oboljelih od raka u Hrvatskoj

Zahvaljujući suradnji Vlade RH i tvrtke Roche bolesnici s metastatskim tumorima dobit će dijagnozu bolesti putem genskog profiliranja.

Više

Vaš život vrijedi truda

Snaga uma je onaj nevidljivi borac, pokretač i revolucionar u svim životnim zastojima i preprekama.

Više

Vukovarsko-srijemska županija podržala naš projekt uz poruku: Niste same!

Nakon Grada Zagreba i Hrvatske zajednice županija “Nisi sama – ideš s nama!” podržala je Vukovarsko-srijemska županija.

Više

Akcija Cost Cares: umrežavanjem stručnjaka do kvalitetnijeg zdravstva

Cilj je projekta izgradnja modela integrirane skrbi koji će biti testiran na više mjesta u EU.

Više

Kad more liječi

More je i puno više od inspiracije umjetnicima. Ono pomaže u liječenju mnogih pa tako i malignih bolesti.

Više

Upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti

Kako bismo dobili što jasniju sliku o tome u kojoj je mjeri maligna bolest utjecala na radno-pravni i socioekonomski status osoba oboljelih od raka, Nismo Same i Koalicija udruga u zdravstvu, u suradnji s prim. dr. Bojanom Knežević, specijalisticom medicine rada u KBC-u Zagreb, pokrenuli su upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti, prvi takve vrste u Hrvatskoj.

Read More

Što kad nakon dijagnoze zloćudnog tumora ostaneš bez posla?

Vrijeme je da prestanemo sami sebe lagati i da pogledamo istini u oči. Hrvatska nije socijalna država koja vodi brigu o najugroženijim skupinama stanovništva u koju svakako spadaju i oboljeli od raka.

Read More

Organizirana borba protiv raka podrazumijeva odgovornost svih, uključujući i građane

Obiteljski je liječnik ključan u prevenciji i ranom otkrivanju bolesti, ali vrlo mu je značajna uloga i tijekom liječenja s obzirom na to da je ono sve više izvanbolničko.

Read More

Kako ‘survajvorica’ pliva u sistemu

To je operirana strana i neudobno mi je. Potužim se. Tehničar me blijedo pogleda i odgovori kako nema veze. Glavno da je njemu udobno jer on radi posao stavljanja kanila što je važno. Doslovno tim riječima!

Read More

Prim. dr. Paula Podolski o utjecaju kemoterapije na mozak

“Nažalost, od raka dojke obolijevaju sve mlađe žene. Prije 20 godina bili smo iznenađeni kad smo imali ženu između 30 i 40 godina oboljelu od raka dojke. Danas to nije izuzetak. Moja je najmlađa pacijentica imala 23 godine, no ima i mlađih.”

Read More

Pronađite nas na društvenim mrežama