Sretan nam prvi rođendan!

Nismo same

Drage naše čitateljice i čitatelji,

danas je prvi rođendan vašeg i našeg portala Nismo same!   

U avanturu kojoj smo dali ime Nismo same krenule smo 7. ožujka 2017. s idejom da temi jedne teške bolesti, koje su ljudi često jako plaše, pristupimo na nov, drugačiji način.

Osim iskustveno, kroz vaše priče i Ivanin dnevnik, želja nam je bila ponuditi i edukativne tekstove koji će sve ljude motivirati da vode brigu o svom zdravlju. Nadale smo se da će jedan takav specijalizirani portal naići na svoju publiku, no ni u snu nismo očekivale toliku podršku.

Sintagma “nismo same” danas je svima ušla u uho i postala je gotovo sinonim za oboljele od raka.

Sve to ne bi bilo moguće bez vas i vaše podrške.

Hvala i medijima koji su nas podržali, pratili naše akcije i prenosili vaše dirljive priče objavljene na Nismo same.

U ovih godinu dana uložile smo doista mnogo truda i rada. Radile smo svih 365 dana, bez izuzetka, trudeći se ponuditi vam sadržaj koji je čitljiv, zanimljiv i po mnogo čemu drugačiji i nov. Provele smo i dvije vrlo uspješne kampanje: “Lila tjedan” i “U listopadu nosimo rozo!”. Sve to u velikoj mjeri zahvaljujući upravo vašoj pomoći i podršci na čemu vam hvala.

Dizajn by Monia Škurtan 

Posebno zahvaljujemo autoricama i autorima priča po kojima je ovaj portal postao prepoznatljiv ne samo u Hrvatskoj već i u cijeloj regiji.

Iznimno smo ponosne na činjenicu da smo uz stručne tekstove, koje su pisali iskusni novinari i stručnjaci, objavili više od 100 vaših osobnih priča. Veseli nas da su o svom iskustvu prolaska kroz bolest progovorili i članovi vaših obitelji, pa smo tako objavili dvije priče koje su napisali supruzi oboljelih žena, dok je jednu priču napisao naš kolega novinar čija je majka preboljela rak dojke.   

Vaša podrška najbolji je dokaz, kako je ovih dana istaknula i Ivana Kalogjera, da Nismo same odavno više nisu samo naš projekt već da su prerasle u pokret žena koje su, kako je to lijepo u svojoj priči opisala Ivanka Nikolić, jedna od autorica, shvatile da bolest nije kraj, već novi početak.

Veliko hvala i vama, kojih je sada već više od 10 tisuća, koji nas pratite, dijelite i komentirate naše objave na društvenim mrežama Facebooku, Instagramu i Twitteru, kao i mnogima koji su nam ponudili suradnju, podršku i pomoć.

Za prvu godišnjicu pripremili smo vam nekoliko malih iznenađenja. Nadamo se da će vam se dopasti.

Pišite nam što biste htjeli čitati na našoj stranici, koje vas teme posebno zanimaju, možda imate prijedlog s kojim biste liječnikom htjeli pročitati intervju na Nismo same. Sve ideje možete nam poslati bilo u inbox na našu Facebook stranicu ili na naš mail nismosame@gmail com. Ako imate pitanje za našu suradnicu, psihijatricu Maju Vukoju, pišite na podrska@nismosame.com.

Sve one koji se još nisu okušali u pisanju priča pozivamo da se priključe obitelji naši autora. Pokušajte, vidjet ćete da i pisanje priča djeluje kao svojevrsna terapija.

Pratite nas i dalje i podržavajte.

Neka više nitko u bolesti ne bude sam!

Pročitajte i ostale članke

Povodom Hrvatskog dana osviještenosti o debljini donosimo smjernice pravilne prehrane

Iz Udruge za prevenciju prekomjerne težine za čitatelje Nismo same pripremili su smjernice prehrane za oboljele od malignih bolesti.

Više

Nikada ne čekajte

Ne zamišljajte druge ljude, gledajte što čine, jer to je bliže istini, savjetuje naša poznata književnica Sanja Pilić.

Više

Kako se nositi s malignom bolešću

Kako se nositi s poricanjem, ljutnjom, strahom, krivnjom i drugim osjećajima koji vas obuzimaju dok učite kako se suočiti s rakom.

Više

Pazite što pretražujete, dr. Google nije uvijek u pravu!

Ne vjerujte svim informacijama na internetu! Postoje stranice koje sadrže lažne informacije i mogu vas navesti na krive odluke.

Više

Maligna bolest najmlađih – Marinino je dijete zauvijek zaspalo

Najteže je kada od maligne bolesti oboli dijete, a smrt djeteta najveća je bol koju roditelj može osjetiti.

Više

Slavimo drugi rođendan i nagrađujemo!

Za naš 2. rođendan pobrojali smo najvažnije datume i trenutke u drugoj godini našeg rada.

Više

Povodom Hrvatskog dana osviještenosti o debljini donosimo smjernice pravilne prehrane

Iz Udruge za prevenciju prekomjerne težine za čitatelje Nismo same pripremili su smjernice prehrane za oboljele od malignih bolesti.

Više

Godinu dana projekta “Nisi sama – ideš s nama!”

Zahvaljujući projektu prijevoza žena na kemoterapiju u proteklih godinu bili smo podrška u bolesti za 118 žena i njihovih obitelji.

Više

Sretan nam 2. rođendan!

Za naš 2. rođendan pobrojali smo najvažnije datume i trenutke u prvih 12 mjeseci našeg rada.

Više

Danas se obilježava Hrvatski dan nepušenja

Žene u Hrvatskoj puše cigarete više od žena u bilo kojoj drugoj europskoj zemlji, po udjelu muškaraca nalazimo se na sedmom mjestu.

Više

Upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti

Kako bismo dobili što jasniju sliku o tome u kojoj je mjeri maligna bolest utjecala na radno-pravni i socioekonomski status osoba oboljelih od raka, Nismo Same i Koalicija udruga u zdravstvu, u suradnji s prim. dr. Bojanom Knežević, specijalisticom medicine rada u KBC-u Zagreb, pokrenuli su upitnik o radnom statusu za osobe oboljele od malignih bolesti, prvi takve vrste u Hrvatskoj.

Read More

Što kad nakon dijagnoze zloćudnog tumora ostaneš bez posla?

Vrijeme je da prestanemo sami sebe lagati i da pogledamo istini u oči. Hrvatska nije socijalna država koja vodi brigu o najugroženijim skupinama stanovništva u koju svakako spadaju i oboljeli od raka.

Read More

Organizirana borba protiv raka podrazumijeva odgovornost svih, uključujući i građane

Obiteljski je liječnik ključan u prevenciji i ranom otkrivanju bolesti, ali vrlo mu je značajna uloga i tijekom liječenja s obzirom na to da je ono sve više izvanbolničko.

Read More

Kako ‘survajvorica’ pliva u sistemu

To je operirana strana i neudobno mi je. Potužim se. Tehničar me blijedo pogleda i odgovori kako nema veze. Glavno da je njemu udobno jer on radi posao stavljanja kanila što je važno. Doslovno tim riječima!

Read More

Prim. dr. Paula Podolski o utjecaju kemoterapije na mozak

“Nažalost, od raka dojke obolijevaju sve mlađe žene. Prije 20 godina bili smo iznenađeni kad smo imali ženu između 30 i 40 godina oboljelu od raka dojke. Danas to nije izuzetak. Moja je najmlađa pacijentica imala 23 godine, no ima i mlađih.”

Read More

Pronađite nas na društvenim mrežama