Tihani i Nedjeljku, mojim anđelima

Ja sam sretna osoba, barem što se tiče obitelji i prijatelja. Ima ih mnogo koji zaslužuju biti u čestitci, ali ja sam odlučila ovu čestitku posvetiti mojoj Tihani i njenom Nedjeljku.

Tihana i ja poznamo se punih 27 godina, još od srednje škole. Prošle smo skupa kroz srednju školu, kroz one lude mladenačke dane, kao i kroz prokleti rat u kojem je njezin Nedjeljko bio jako ranjen.

Koliko je dozvoljavala situacija, u tim sam trenutcima bila uz nju. Život nas je nakon toga razdvojio na neko vrijeme, ali i ponovno spojio, pa opet živimo u istome gradu.

U početku se nismo previše viđali jer svatko se od nas borio radeći i podižući djecu.

Kad sam se razboljela već sam bila sama s djecom, rastavljena i u podstanarskom stanu bez posla. Jednom riječju – izgubljena.

Jednoga dana zazvonilo je zvono na mojim vratima, a kada sam ih otvorila na njima sam ugledala njih dvoje.

Nedjeljko kao i svako muško uletio je hrabro ne pokazujući emocije, a znam da je i on bio tužan jer mu je ova prokleta bolest odnijela brata u ranim tridesetima. Moja Tihana sva blijeda, bez riječi, samo me zagrlila. Zagrljaj prijatelja, pravog prijatelja koji te i najbolesniju liječi.

Od toga dana njih dvoje su u svakom trenutku tu za mene. Tihana me vozila na svaku terapiju, strpljivo me čekala ma koliko to dugo trajalo i radovala se sa mnom svakom dobrom nalazu.

To su razlozi zbog kojih to dvoje mojih prijatelja, moji anđeli, zaslužuju biti u ovoj čestitci.

Ne znam hoću li im se ikada moći odužiti za sve što su mi pružili, ali želim da znaju da ih jako volim i da im želim svu sreću ovoga svijeta.

Tihana i Nedjeljko, volim vas! ♥

Vaša Sara

Rak me natjerao da samu sebe bolje upoznam

Karlovčanku Adrianu Cvetković dijagnoza raka dojke sustigla je u Češkoj, gdje živi i radi od 2016. Daleko od obitelji i na nepoznatom terenu.

Read More

Odluči svom snagom da želiš živjeti

Porukama potpore javila nam se Ozrenka Kamber, voditeljica meditativnih radionica s anđelima.

Read More

Koliko je moje ‘’dobro sam’’ progutalo suza?

Enisa je u samo godinu dana osnovala udrugu žena oboljelih od raka dojke „Bolest nije kraj“ i napisala novu knjigu. Sve pod motom nismo same.

Read More

Ružičasta vrpca ljubavi

Ovogodišnja Milenijska fotografija ružičaste vrpce snimljena je u Dubravi kraj Vrbovca. Naša Ivana bila jedna od organizatorica tog događaja.

Read More

Mislila sam da ja ne mogu oboljeti od raka

Gospođa Slavica više je puta htjela odustati od liječenja, a sada svima poručuje: “Ne smijete odustati, uvijek postoji neko tko vas voli.”

Read More

Osamnaest godina strepnje

Katarina Budić prije 18 godina ostala je bez lijeve dojke. Taj šok, bol i strah se, kaže, ne zaboravljaju pa je odlučila napisati knjigu.

Read More

Nestaneš u trenutku…

Vesni Špoljarić 2016. godine dijagnosticiran je rak dojke. Mislila je da je borba s bolešću najteži period, a onda ju je život demantirao…

Read More

Akcija je tu da osvijesti tebe!

Naša autorica Eda Papić napisala je pismo svim ženama koje prenosimo u cijelosti.

Read More

Žena hrabrost – Goranka Perc u 30 dana prehodala je 900 kilometara za sve žene oboljele od raka

Hrabra Gora, čije smo putovanje pratili punih 30 dana, večeras se vraća kući u Zagreb, svojoj obitelji, prijateljima i svakodnevnim obvezama.

Read More

Punoljetna sam i dalje mogu sama

Na današnji dan prije 18 godina Ljiljana Pranjić otišla je na operaciju pomične tvorbe u dojci. Nitko nije sumnjao na rak…

Read More

Kako je sve počelo

Moj prijatelj Google kaže da je rak dojke najsporije rastući rak. Treba mu osam do 10 godina. Taman, od 2005., kada mi je mlada liječnica na sistematskom nakon što je pritisnula dojku iz koje je izašla krv rekla “Ups, pa vi imate rak”, do danas prošlo je 10 godina.

Read More

Operacija i televizija

Danas moram na Rebro na pregled kod moje hematologinje. Kirurg traži njezino mišljenje prije operacije. Prije tri mjeseca završila sam u bolnici s dijagnozom dubinske venske tromboze. Od tada sam na Martefarinu.

Read More

Ja i nova ja

Prošla su tri dana, a ja se još nisam srasla s mojim novim mehaničkim dojkama. Teške su mi, tvrde i bolne. Cijeli me dan pere neka sjeta.

Read More

Ode i bradavica

Kad si bolestan, očekuješ podršku i razumijevanje barem najuže obitelji. No, po svemu sudeći češće je teže nositi se s tumorom članovima obitelji nego oboljelima.

Read More

Tetovaža

Tražim po internetu. Istraživanja pokazuju da ukupno izlječenje od raka dojke mjereno petogodišnjom stopom preživljenja za stadij II iznosi od 50 do 70 posto.

Read More

Kosa kao fetiš

Danas sam ponovno bila u Dubravi. Konačno lijepe vijesti. Prva je da moj rak nije HER 2 pozitivan, druga da bradavica koju sam odstranila nije bila zahvaćena rakom (Fuck!)

Read More

Ćelava i ponosna

Krećemo. Zbogom Zagrebe, zbogo problemi. Na putu za more svratili smo kod prijateljice u Tuk. Hedonizam na najjače. Ljepota je života doista u malim stvarima.

Read More

Osjećam se haj, mozak baj baj

Danas sam upoznala ženu koja je rak dojke operirala prije 15 godina i još uvijek živi priču o raku. Odlazi na gotovo sva predavanja na temu raka, druži se sa ženama koje su imale isto ili slično iskustvo. I sretna je.

Read More

Kad te krene

Sutra mi je zadnje zračenje. Konačno. Nakon što sam večeras čula priču mlade majke koja svaku večer putuje autobusom iz Bjelovara, malo me je, priznajem, bilo sram što sam se ikada požalila da mi je teško.

Read More

Pronađite nas na društvenim mrežama